• VVLK/SVO 1- SC Millingen 1 uitslag 2-0

    11 apr 2023
  • Voor de wedstrijd vuurwerk in clubkleuren en rookfakkels. En toen de wedstrijd begon nog wat lichte rookwolken en de strijd begon zoals derbies altijd beginnen fors en snel. En de forse wind deed zijn deel. Millingen had het eerste kwartier de overhand maar plots verdween dat, had SVO/VVLK het onder controle of stopte Millingen met voetballen. In dat eerste kwartier had Millingen enkele kansen en de mooiste was voor Rik Vermeulen die vrij voor doelman Klomberg kwam maar te lang nadacht en dus strandde op de doelman. Daarna had SVO/VVLK de overhand en enkele kansen en had Millingen geluk. Het voetballende vermogen van de thuisclub was ook wel duidelijk. De rust  ging in met een 0-0 stand na ook veel overtredingen van beide zijden.

    Na de rust ging SVO/VVLK verder met aanvallen en het aantal overtredingen werden er steeds meer en het publiek riep luidkeels om actie. Die kwam ook, Sam liet zien dat hij een aanvaller is en geen verdediger en kreeg na twee keer pootje haken twee keer geel en dat is dus rood. Zaterdag bij uitwedstrijd tegen Diosa dus geschorst. Ook Loek Huisman moet dan vanaf zijlijn toekijken want hij kreeg zijn vijfde gele kaart. Uit de vrije trap die volgde uit de overtreding van Sam knalde Joris Weeren tegen de lat en de terugspringende bal werd ingekopt door Stan Keukens en dat was 1-0. Millingen probeerde met 10 man nog aan te zetten en Loek Huisman ramde een vrije trap richting doel SVO de bovenhoek en of die bal nu wel of niet over de lijn was kon ik niet beoordelen. Jammer was het wel en vlak voor het einde bezegelde Siem Hoogma het lot van Millingen en scoorde 2-0.

    Een verdiende overwinning want het was vandaag een beter collectief dat de overwinning behaalde. Daarop is niets af te dingen. Het was na afloop tijdens de derde helft nog lang gezellig in de grote tent.

    Volgende wedstrijd is op zaterdag 15 april aanstaande om 18.00 in Balgoy tegen DIOSA.