• VV EWIJK 1- SC MILLINGEN Eindstand 1-3

  8 mei 2023
 • SCM 1 klopt Ewijk 1 in direct duel om nacompetitie 1-3

  Opstelling:

  Chiem Haukes (GK), Bram Slotboom, Menno Houkes, Tieme van Eck, Loek Heijmink, Owen Schenning, Aaron Heijmen, Loek Huisman, Rik Grintjes (75 Tim van Duin), Rik Vermeulen en Sam vd Velden

  Aftrap 14.30 uur op sportpark Blatenplak

   

  Wedstrijdverslag:

  Vandaag was VV Ewijk de te kloppen tegenstander in de strijd om een plaats in de nacompetitie voor promotie. Het team van Willie Willems moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Frenk Huisman, Tim Gesthuizen en Jip Otten.

  De uitdaging vandaag was tweeledig. Enerzijds Ewijk kloppen en anderzijds ervoor zorgen het koppie erbij te houden bij een zeer aanwezige en autoritaire leidsman dhr. Kousounis. Wij hadden al wat voorkennis over deze scheidsrechter en dat hebben wij goed gebruikt in deze wedstrijd. Complimenten aan de staf en spelers.

  Qua opstelling zakte Tieme vandaag een linie terug, Aaron nam positie op het middenveld en Rik Grintjes mocht op de linkervleugel voor gevaar zorgen.

  Vanaf het 1e fluitsignaal werd er van beide kanten veel energie in het spel gelegd en lag het tempo hoog. Na 6 minuten zorgde Rik Vermeulen voor het eerste gevaar met een schot vanaf de zestien meter die eenvoudig door de keeper kon worden gepakt. Het was Millingen wat meer en meer de combinatie wist te vinden en richting het doel van Ewijk trok. Ewijk had echter snelle en sterke voorwaartsen die de nodige aandacht vroegen van onze verdedigers.

  In de 9e minuut kwam Tieme over rechts op zoals hij vandaag nog vaker zou doen en wist een voorzet op maat te leveren bij Owen die hem niet genoeg wist te drukken onder de lat. Hoewel het redelijk gelijk opging in het 1e kwartier wisten de Millingse spelers mekaar steeds beter te vinden. Dat resulteerde in de 13e minuut in een mooie steekpass van Owen richting Sam die de bal zakelijk wist binnen te schuiven 0-1.

  Zo’n 5 minuten later steekt Owen wederom Sam weg die hem deze keer panklaar legt voor Rik Vermeulen maar die kreeg hem niet tegen de touwen. Van de 20e tot de 30e minuut probeerde Ewijk wel degelijk met hun energieke manier van spelen de gelijkmaker af te dwingen. Chiem wist de schoten op zijn doel echter prima te pakken of zag ze naast het doel verdwijnen.

  En in de 37e minuut kwam Tieme weer eens over rechts opzetten waarbij hij zichzelf in een scoringskans wist te brengen op randje zestien. Helaas miste zijn schot kracht en was het een makkelijke prooi voor de doelman van Ewijk. De scheids die de wedstrijd goed in de hand had gaf om onverklaarbare rede Sam geel waarna hij een aanslag op Rik Grintjes ook met “slechts” geel bestrafte. We wisten dat de beste man het spannend kon maken maar onze jongens hielden hun koppie er goed bij.

  Net voor rust zag Sam zijn schot op rand zestien geblokt worden ternauwernood door een sliding van de verdediger en gingen we met een 0-1 ruststand richting de thee.

  De dorstige meegereisde supporters moesten het met een frisje en koffie doen daar de tapinstallatie even kuren had tijdens de rust. Na de rust was het aanvankelijk nog rustig langs het veld doordat een stevige bui de supporters nog even tot schuilen dwong.

  Toch ging het direct na rust weer volop los en gingen de beide ploegen verder zoals ze voor rust eindigden met veel energie in hun spel. Sam zag in de 46e minuut nog een schot op de paal belanden en zo zat het wederom tegen met het afwerken. Iets waar we de 2e helft nog lang mee doorgingen. Ach zo blijft het ook leuk voor de meegereisde supporters.

  En zoals zo vaak in het voetbal valt de bal dan uiteindelijk in je eigen doel na het missen van diverse kansen van Millingse zijde. De spits van Ewijk, waar Menno en Bram een stevig robbetje mee vochten vandaag, wist de bal af te leggen aan een medespeler die Chiem kansloos liet 1-1.

  Millingen was even van slag hierdoor logischerwijs en Chiem moest een minuut later alles uit de kast halen om de 2-1 van Ewijk te voorkomen. Daarna wisten onze jongens zich weer te herpakken en gingen weer door met het creëren van kansen om de overwinning te pakken. Owen wist zichzelf in de 54e minuut met een actie ruimte te verschaffen maar zijn schot kon verwerkt worden tot corner door de prima keepende Ewijkse doelman. In de 60e minuut wordt een combinatie via Loek Huisman, Rik Vermeulen en Sam door laatstgenoemde schitterend door de benen van de doelman binnen geschoten 1-2.

  Toen in de 65e minuut een speler van Ewijk zijn 2e gele kaart kreeg stonden we vanaf dat moment tegen 10 man. Zoals zo vaak leidde dat niet tot een optisch voordeel en moest Millingen toch terugzakken onder druk van Ewijk die op zoek gingen naar de gelijkmaker.

  Onze verdediging stond echter prima en hun voorwaartsen werden aardig goed in bedwang gehouden. Loek Heijmink liep het vuur uit de schoenen zoals zo vaak en speelde een heerlijke pot vandaag. Met name hun nummer 9 was een beste lastpost voor ons maar Menno en Bram hielden hem onder controle.

  Millingen kreeg echter legio kansen de laatste 20 minuten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zo hadden we het chipje van Owen die net naast het doel ging, het schot van Owen na een combinatie via Loek Heijmink en Sam die naast het doel verdwijnt, Sam die zijn bijna assist richting Tim van Duin geblokt ziet in de zestien na een mooie actie, Sam die de bal strak door de vijf meter heen schuift waar geen Millingse voet tegenaan komt, Sam alleen op de keeper af maar wederom redt de doelman van Ewijk, Sam die na de zoveelste actie Tim van Duin vind die de paal in de weg ziet staan………maar dan gebeurt het toch. Sam weet in de 90e minuut met een mooie steekpass Rik Vermeulen vrij te spelen voor de keeper van Ewijk en Rik rond met een mooie schuiver via de doelman af 1-3.

  Zo konden de staf en meegereisde supporters eindelijk opgelucht ademhalen en waren de dik verdiende 3 punten binnen.

  Omdat FC Kunde ook wist te winnen van Overasseltse Boys vandaag moeten wij volgende week revanche op UHC nemen voor het eerdere verlies in Hernen voor de winter.

  Bij winst zal SCM 1 met zekerheid op zondag 4 juni de eerste wedstrijd in de nacompetitie spelen voor promotie naar de 3e klasse.

  Wij hopen op jullie steun volgende week op sportpark de Hove tegen UHC, aftrap om 14.30 uur en aansluitend seizoenafsluiting met Feest Xpres in ons clubhuis.