• UHC 1- SC Millingen 1 uitslag 3-0

    4 dec 2022
  • Er zijn van die dagen dat veel verkeerd kan gaan. Dus in het pittoreske Hernen was dat dus het geval. Op geen enkele manier was te bekennen dat SC Millingen 3e stond en UHC laatste. De boys uit Hernen met hun topscorer Jordy Hachmang ( wie kent hem niet) streden voor iedere meter en hoe gaf niet. Ze knokten zich naar een overwinning . Ze hadden iedere keer bij hun thuiswedstrijden SC Millingen al punten afgepakt en bij mijn weten hebben we daar nog nooit gewonnen. SC Millingen had meteen een overwicht maar speelde in een te laag tempo en niet agressief. Ook geen gevaar voor de Hernense goalie die toch laatst in de Ooy veel ballen uit het net moest halen. Maar ja vandaag was het allemaal anders, UHC kwam op voorsprong toen onverwacht onze defensie uit elkaar werd gespeeld en dat was 1-0. SC Millingen rolde de mouwen op en de kleumende toeschouwers en fans die in grote getale aanwezig waren maakten zich nog geen zorgen. Maar toen de 2-0 viel uit een duidelijke buitenspel situatie, waarbij de scheids geen vlagsignaal wilde zien, was het pleit beslecht. De pauze en een eind lopen ging in met 2-0. 

    Na de pauze liet UHC SC Millingen komen maar met fijn besnaarde combinaties lukte dat niet en schoten op het doel waren er de tweede helft nauwelijks. UHC ruimde alles op en hoe was niet belangrijk. Hier en daar viel af en toe een soldaatje om maar koud water uit de waterzak deed de spelers snel opstaan. Enkele scrimmages voor het UHC doel en een op de lijn redding was het resultaat van de Millingse drang. Toen kwam er een uitval en Jordy Hachmang kon plots alleen op Chiem af en de geroutineerde spits maakte het keurig af en het was 3-0. Tja verschil van inzet was er, alles of niets tegen de wil van SC Millingen.

    Het leverde niets op en na een aantal overwinningen dus een flink verlies. Het kan duidelijk beter en dat weten de mannen ook. Zondag aanstaande de laatste wedstrijd voor de winterbreak en we spelen dan thuis tegen Ewijk. De aanvang is om 14.30 uur. Uithuilen en opnieuw beginnen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten.