SC Millingen 7 - SC Millingen 8

De derby is gespeeld en in een met vlagen aantrekkelijk duel heeft het zevende de krachtmeting doorstaan en zich sterker getoond dan Millingen 8.

Graag wil ik beginnen met een bedankje richting de club. Zonder de club hadden we natuurlijk nooit kunnen voetballen, maar ik heb het over dat extra beetje moeite. Door deze moeite is de derby een equivalent geworden van de klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Uiteraard zonder ME-versterking, vuurwerk en aantrekkelijk voetbal. Wél werden alle namen omgeroepen, kregen we een uitgebreide wedstrijdbespreking, de coaching van twee ervaren trainers, een lekker broodje na de wedstrijd en natuurlijk de support van vele toeschouwers die ons op stonden te wachten bij het hoofdveld terwijl ‘de champions league-tune’ door de boxen klonk.

Mooier dan dit kon het naar mijn mening niet verlopen.

Onder leiding van coach Ben Baijards en assistent Ben Geutjes hebben we de wedstrijd om kunnen zetten in een overwinning. De belangrijkste van het seizoen, want van het 8e mocht niet verloren worden natuurlijk. Een overwinning als deze is een teamprestatie en vergt uiteraard discipline. Vandaar dat iedereen op zaterdagavond al om 20.00 op bed lag. Tenminste, dat was de bedoeling.

Toch vond Runar het nog nodig om te karten en Dimitry kon het bier ook niet laten staan.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd al snel duidelijk dat ook Ben het pilsje niet had laten staan de avond ervoor. Zijn vrouw was namelijk jarig en dit moest uiteraard gevierd worden. Met een schorre stem maakte hij de opstelling bekend en merkte hij scherp op dat Maikel op de bank zat, niks veranderd in zijn jaren als trainer in Millingen dus.

Voor, tijdens en na de wedstrijd werd ook het een en ander vastgelegd door Marc-Jan Schenning (foto) en Sven Jeuriens (video), overigens ook de coach van deze week voor het 8e. Dit beeldmateriaal verschijnt uiteraard ook op deze pagina. Marc-Jan was tijdens de wedstrijd zo enthousiast dat hij al fotograferend het veld opliep, waardoor scheidsrechter René Wieland noodgedwongen in moest grijpen.

Nu kan ik natuurlijk pagina’s vol krijgen met alle gebeurtenissen die deze dag plaats hebben gevonden maar graag wil ik het duo wat ons gemotiveerd en gecoacht heeft nog extra bedanken:

Ben & Ben. Als blijk van mijn waardering wil ik een oproep doen: Mocht je het nou zó waanzinnig vinden dat wij gecoacht zijn door deze twee, dan wil ik u vragen om een bord in de tuin te plaatsen. Nu snap ik als wereldburger uiteraard dat het teveel moeite is om Ben & Ben op het bord te schrijven, maar een simpele B&B zou al voldoende zijn. Alvast bedankt!

Ik sluit wat minder vrolijk af, want ik merk dat u als lezer toch echt waanbeelden aan het creëren bent. Overal om mij heen hoor ik de geruchten dat Dimitry, die trouwens wel goed keepte hoor xx, het verslag zou schrijven. Ik ben enorm teleurgesteld dat u de wekelijkse moeite die ik in het verslag stop vergelijkt met de schrijfkunsten van een dyslectische teddybeer. Hoewel ik erg veel respect voor mijn aanvoerder heb wil ik u van deze illusie afhelpen.

Graag zie ik u de volgende keer en dan nog één keer omdat het zo lekker klinkt:
SC MILLINGEN 7 – SC MILLINGEN 8 3-0

Klik hier voor de foto's van de derby