UHC 1 - SC Millingen 1

Uitslag: 4 - 1

Alle insiders in het regionale amateurvoetbal kennen hem en ook SC Millingen was vooraf gewaarschuwd. Toch slaagde Jordy Hachmang er met 3 goals en 1 assist in om het verdedigingsbolwerk van de gasten eenvoudig omver te blazen. 

De eerste helft ging nog gelijk op, de eerste grote kans was voor UHC maar Millingen keeper Chiem Haukes slaagde erin om de inzet van Hachmang geweldig te keren. Ook de bezoekers kregen mogelijkheden, Rik Vermeulen was de keeper al gepasseerd maar de bal geraakte niet in het net. Meteen hierna viel de 1-0, Hachmang draaide om zijn as en UHC stond voor. Sam van der Velden kreeg een fraaie kans maar de uitblinkende UHC keeper Leegstraten wist zijn schot te blokkeren.
Terwijl  men in gedachten al bij de thee was, viel de gelijkmaker. Een assist van Niels Wingels wist Van der Velden te verzilveren: 1-1 ruststand. 

In het 2e hoofdstuk dicteerden de blauw zwarten aanvankelijk het spel maar het maakte de bal niet rijp voor de touwen. UHC was veel slagvaardiger en zag Bram de Groot op aangeven van Hachmang de 2-1 op het scorebord zetten. Dat was in de 60e minuut en nauwelijks 2 minuten later stond het 3-1. De dader Jordy Hachmang en de wedstrijd was gespeeld. Voor de statistieken nog: het werd uiteindelijk 4-1 door opnieuw Hachmang.  De spits van UHC kreeg hierop een publiekswissel.  

Een slechte competitiestart voor SC Millingen, de ploeg bleef maar breien en combineren, zelfs in de 16 van de tegenpartij. Dat schiet niet op, als het team zo blijft voetballen, wordt het erg moeilijk in de 4e klasse E. Vandaag ontbraken Maarten Smits en Dirk Spann. Wellicht kunnen zij na terugkeer voor een beetje structuur in de organisatie zorgen.  

Opstelling SC MILLINGEN:   

Chiem Haukes, Rick Wolsing (Danny Penninx), Randy Vermeulen (aanvoerder), Rik Vermeulen, David Rüben, Frenk Huisman, Menno Houkes, Niels Wingels (Robin van der Hoeven), Willem van Deelen (Daan Arnts), Bram Slotboom en Sam van der Velden.  

Opstelling UHC: 

Björn Leegstraten, Mark Pansier, Marc Hendriks (aanvoerder), Mark van de Vondevoort, Gijs de
Groot, Karel Steeg, Siem Cobussen (Sam Peters), Bram Annard, Jan Tax, Jordy Hachmang (Sjoerd van Horssen) en Bart de Groot (Dries van As).   

Verslaggever Hein van de Wal

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn