Sv Nijmegen - Sc Millingen 1

Iedereen zag er tegen op, uit naar Sv Nijmegen. Vaak verloren de laatste jaren. Maar nu waren we amper een minuut bezig of Zyech Celissen draaide de afgeslagen corner met een fraaie boog in de bovenhoek van het doel van Nijmegen. Maarten Smits verhoogde tot 0-2 even later. Daarna moest ook doelman Hanssen zijn kunnen tonen toen de achterhoede een paar keer niet goed stond. Hij deed dat met verve. Een Nijmegen verdediger kreeg de rode kaart wegens praten en toen hij door bleef praten de andere kleur.
In de 21e minuut scoorde Tim Gesthuizen van de Onder 19-1 zijn belangrijke treffer tot 0-3. Mocht Nijmegen nog hoop koesteren toen was het Thom Celissen die door een wirwar van spelers de 0-4 op het scorebord bracht.  Voor de pauze maakte Tim Gesthuizen zijn tweede treffer in de 38e minuut. Dat was ook de ruststand 0-5 en dat was lang geleden.

Na de rust drong Nijmegen nog aan en moest Millingen ondanks een man meer terug. De vrije man werd niet gevonden en een rommelige tweede helft volgde. Het slim uitspelen kan dus nog geleerd worden, De aanzetten waren er maar het stokte te vaak.
Een moe gestreden Nijmegen werd in de 75 minuut na een flinke renpartij van Maarten Smits op 0-6 gezet. Enkele andere onder 19-1 spelers maakten toen hun debuut en dat waren Owen Schenning en Tim van Duin. Een goeden toekomst hebben we met veel jonge spelers. Owen Schenning scoorde fraai de 0-7 en Tim van Duim scoorde een minuut later de 0-8. En dan te weten dat Owen pas 15.5 jaar is en van de onder 17-1 ineens in de onder 19-1 speelt. Dus eigenlijk nog een onder 17-1 speler. Wat goed is komt snel toch?

Slotsom: twee keer met 8-0 gewonnen leuk voor doelsaldo.
Zondag aanstaande gaan we naar OSC Oosterhout of Nijmegen Noord,
Lastig is het daar ook. Zie vorig seizoen met die storm. Maar dit team kan alles en de vervangers voor pas vader geworden Dirk Spann en geblesseerde Sam van der Velden deden het zeer verdienstelijk.  Proficiat spelers en staf. Sc Millingen staat nu daar waar het moet staan. Bovenaan!!!