SC Millingen 1 - UHC 1

Uitslag: 4 - 1

Millingen speelde een prima wedstrijd en revancheerde zich voor de eerder geleden 4-1 nederlaag in Hernen. Het 1e halfuur was het eenrichtingsverkeer naar de veste van keeper Leegstraten want UHC had weinig in te brengen. De thuisclub kreeg volop kansen maar geen van allen werd benut. Pas na 25 minuten werd het 1-0. Maarten Smits troefde Bram Annard twee keer af, eerst in de lucht en daarna op de grond. Zijn voorzet werd door Niels Wingels met een droge knal binnen geschoten. Vier minuten later was het al 2-0, dit keer was Wingels de aangever waarna Dirk Spann doeltreffend uithaalde. Pas na 30 minuten ging UHC ook meedoen en moest Millingen goalie Haukes de handen uit de mouwen steken. Millingen verzuimde verder uit te lopen en zag dat Chiem Haukes Twan van Beuningen van scoren afhield. Pal voor rust viel toch de 3-0 – Rik Vermeulen lanceerde Sam van der Velden en die maakte geen fout. 

In het tweede hoofdstuk gingen de blauw zwarten op dezelfde voet verder. UHC keeper Leegstraten bleef aan het werk en dat ging hem goed af. In de 55e minuut kwam de 4-0 op het scorebord, Rik Vermeulen opende vlijmscherp op Sam van der Velden, die jongleerde wat en zag Niels Wingels vrij staan. De Lucky Luke uit het Rijndorp aarzelde niet en haalde meteen de trekker over. UHC, en dat mag best worden gezegd, bleef ondanks de achterstand er sportief voor gaan en verslapte niet. Eerst stuitte Jorn Tax nog op keeper Haukes maar Mark Hendriks wist wel het net te vinden: 4-1. Het leek een wedstrijd zonder kaarten te worden maar …… dat gebeurde niet. Millingen sluitpost Haukes maakte hands buiten de 16 en de prima acterende arbiter ten Berge kon niet anders dan een rode kaart trekken.  

Een mooie overwinning voor SC Millingen vandaag en dat is een fraaie opsteker voor het restant van het seizoen. De gehele ploeg niemand uitgezonderd haalde vandaag een ruime voldoende. Op het middenveld gaat Bram Slotboom met de week beter spelen. De man uit de Ooij ontpopt zich steeds meer tot een nuttige schakel waar je niet om heen kunt. Tot slot: het bestuur overhandigde vóór de wedstrijd een grote taart aan het team vanwege het bereiken van het 1000e competitiedoelpunt en de maker daarvan Sam van der Velden kreeg apart nog een fles schnaps !    

Opstelling SC MILLINGEN:   

Chiem Haukes, Randy Vermeulen (aanvoerder) (Rick Wolsing), Menno Houkes, Daan Arnts, David Rüben, Niels Wingels (Niels Agelink), Rik Vermeulen (Robin van der Hoeven), Bram Slotboom, Dirk
Spann, Maarten Smits en Sam van der Velden. 

Opstelling UHC:   

Björn Leegstraten, Mark Pansier, Jasper van Horssen (aanvoerder) (Jaap van Kempen), Bram Annard (Yuri van de Broek), Mark Hendriks, Mark van de Vondevoort, Karel Steeg, Twan van Beuningen, Sam Peters (Siem Cobusen), Jorn Tax, Jordy Hachmang,    

Verslaggever Hein van de Wal

 

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn