Sc Millingen 1- SV Nijmegen 1

Jawel op een regenachtige dag moest er weer gevoetbald worden, was het eerst spannend of het gras of kunstgras werd maar arbiter de heer Schenk vond het hoofdveld goed genoeg. Dit na een korte rondgang.  Toen begonnen werd was het eerst zoeken en zoeken alhoewel na je vriendschappelijke en bekerwedstrijden anders verwachte.
Het ging een beetje op en neer toen Nijmegen na 29 minuten ineens out of the blue de 0-1 scoorde waarbij een gedeelte van onze verdediging niet goed stond. Ogen droog gewreven en het was weer 1-1 toen Maarten Smits een voorzet tegendraads inkopte. Net voor rust ook de 2-1 omdat Millingen beter voetbalde en weer door Maarten Smits bij de tweede paal.
De suikervrije limonade in plaats van de thee moet Millingen niet goed bekomen zijn want Nijmegen toog energiek richting doel van Millingen en de blauw zwarte brigade kwam er niet uit. Nijmegen benutte ook beter hun flanken en Millingen ging achteruit voetballen. Raadgever angst? En toch kwamen we door een duwfout van een Nijmegen verdediger op 3-1 na een pingel van David Ruben.
Je zou zeggen varkentje geslacht maar niets van dat. Nijmegen stroopte hun mouwen op en gingen onverdroten door en een van hun linkspoten kreeg volledige medewerking van de Millingse defensie en scoorde de 3-2. En ook na 2 keer geel voor een hunner verdedigers kwamen extra krachten vrij. Uiteindelijk  werd het 3-3 nadat Millingen nog wat liet liggen voor het Nijmeegse doel. Een bal in de lange hoek en een extra lange Chiem en de 3-3 was een feit. Echt spannend werd het daarna niet meer. Millingen kan even gaan nadenken waar omdat achteruit voetballen  steeds toeslaat maar ook kan het goed voetballen dat was ook te zien. Jammer van de 2 punten die dus bleven liggen. Dan die zondag maar halen bij UHC tussen de mooie plaatsjes Bergharen en Hernen. Zet uw google maps maar vast aan.
‚Äč