SC Millingen 1 - OSC 1

Uitslag: 5 - 3

Het publiek zag een levendige pot voetbal met maar liefst 8 doelpunten. Een aantal  toeschouwers kwam pas om 14.15 uur binnen en toen stond er al 3-0 op het scorebord.  

Met medewerking van de bezoekers begon het blauw zwarte feest al meteen na de aftrap. OSC keeper Paul de Wit haalde na een terugspeelbal allerlei capriolen uit maar verspeelde de bal aan Maarten Smits die genadeloos toe sloeg: 1-0. En in de 8e minuut verschalkte Niels Wingels de OSC goalie met een boogbal: 2-0. Millingen ging door en binnen het kwartier werd het al 3-0. Maarten Smits ging er eens goed voor staan toen een corner van Niels Wingels in de 16 neer daalde. Smits leverde een perfecte kopbal af die in de verre hoek in het net geraakte. OSC was niet in goede doen maar kwam toch uit het niets dichterbij. Mark Derksen schoof een diep gegeven bal langs de uitgelopen keeper Haukes: 3-1 en dat werd ook de ruststand. 

Mocht OSC trainer Manfred van den Broek in de rust nog plannen hebben gesmeed om het tij te keren dan konden die meteen na het begin van de tweede act in de prullenbak. Een superieure combinatie van Millingen sneed als een scherp mes door zachte boter heen. Niels Wingels tikte de bal naar Rik Vermeulen die Sam van der Velden erbij betrok. Zijn voorzet werd door opnieuw Rik Vermeulen subtiel binnen getikt: 4-1. Bij OSC sloeg het blessureleed toe. Eerst kwam Rody Bakker in aanraking met het aluminium en kort daarna viel Philip Zwartkruis uit met een ernstige knieblessure. Hij moest op een brancard het veld verlaten.  

Op een aparte manier werd het per ongeluk 4-2. OSC spits Ruben Jansen wilde de bal terug geven aan de thuisclub na een blessurebehandeling aan Millingse kant. Net toen hij de bal richting Chiem Haukes liet vertrekken deed de keeper een stap naar voren en zag hij de bal over zich heen in het doel verdwijnen. Boe geroep vanaf de tribune maar onze tegenstander loste dit sportief op. Vanaf de aftrap mocht Daan Arnts ongehinderd doorlopen en de 5-2 scoren. Een keurige oplossing van OSC kant ! Ruben Jansen scoorde later nog een keer waardoor hij de eindstand op 5-3 bepaalde. 

Namens SC Millingen wensen wij Philip Zwartkruis het beste toe bij het herstel van de blessure en we hopen hem bij de return weer als tegenstander te mogen begroeten.   

Opstelling SC MILLINGEN:   

Chiem Haukes, Menno Houkes, Randy Vermeulen (aanvoerder) (Willem van Deelen), Daan Arnts, Rick Wolsing,  Niels Wingels (Danny Penninx), Robin van der Hoeven (David Rüben), Rik Vermeulen, Dirk Spann, Maarten Smits en Sam van der Velden.  

Opstelling OSC:   

Paul de Wit, Andy Berendsen (Jorn Wulterkens), Paul Selman (aanvoerder), Rody Bakker (Twan Derksen), Jaap Rikken, Mark Derksen, Philip Zwartkruis (Niels de Lange), Twan van de Laak, Owen Veens, Ruben Jansen en Pim Janssen.      

Verslaggever Hein van de Wal

 

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn