SC Millingen 1 - OSC 1

Uitslag: 1 - 4

Enkele maanden terug schreef uw verslaggever dat er voor Martin de Winkel, vanwege een bijna onmogelijke opgave, een standbeeld op de Hove zou moeten worden opgericht indien hij SC Millingen voor degradatie zou behoeden. Het zal er niet van komen want Millingen ging in de eerste wedstrijd van de nacompetitie fors onderuit tegen OSC.  

Millingen ging goed van start maar zag een scherpe bal van David Rüben voor langs gaan Aan de andere kant verraste Ruben Jansen Millingen keeper Hanssen bijna met een knal van verre afstand. Ook reageerde Hanssen prima op een inzet van OSC aanvoerder Richard Pol. Sam van der Velden werd door Frenk Huisman in stelling gebracht maar aarzelde te lang om productief te zijn. In de 32e minuut sloop Van der Velden door de OSC verdediging en liet deze keer keeper de Wit wel kansloos: 1-0. Het lukte de thuisclub niet om de voorsprong tot aan de rust te behouden. Het zag er bij Millingen achterin niet best uit waardoor Twan Derksen de voorzet van Richard Pol binnen kon werken:1-1. 

Na de thee was het huilen met de pet op in de defensie van de thuisclub. Een verre uittrap van OSC keeper de Wit raakte Tim van den Hurk slechts half waarna Ruben Jansen de bal voor schoot, Randy Vermeulen werkte de bal in eigen doel: 1-2. Een binnen tien minuten stond het 1-4 hetgeen ook de eindstand zou worden. Ruben Jansen zette voor en Richard Pol maakte af: 1-3. Meteen
daarna een herhaling van zetten, voorbereiding Jansen afronding Pol 1-4. Toen waren er nog 35 minuten te spelen, een lange periode als je weet dat het gebeurd is. Wellicht was de spanning terug gekeerd als een bal van Sam van der Velden niet tegen de paal maar in het net was gevallen.  

Over en uit voor SC Millingen. De blauw zwarten zijn natuurlijk niet alleen op basis van de wedstrijd van vandaag gedegradeerd maar kwamen bijna het hele seizoen tekort. Teveel personeel en kwaliteit ingeleverd op het eind van de vorige voetbaljaargang. “Paniek bij SC Millingen”, kopte de Gelderlander nadat bleek dat er 8 man gingen vertrekken. “Helemaal niet” was de reactie van TC
voorzitter Schenning, “wij zorgen ervoor dat er aan het begin van het seizoen 2017-2018 een volwaardige selectie zal staan”. Dat is niet helemaal gelukt, kwantitatief was de ploeg groot genoeg maar kwalitatief stond er een 4e klasse selectie die duidelijk tekort kwam tegen de grote jongens van het 3e niveau. Trainer Martin de Winkel had een wonder moeten verrichten maar dat bleef dus uit.  

Opstelling SC MILLINGEN:  

Paul Hanssen, Robin van der Hoeven (Bart Scholtens), Randy Vermeulen (aanvoerder), (Joris Wingels), Tim van de Hurk,  Dave Neijenhuis, Menno Houkes, Niels Wingels, Willem van Deelen (Rick Wolsing), Frenk Huisman, David Rüben en Sam van der Velden.  

Scheidsrechter Frank Sanders uit Doetinchem    

Verslaggever Hein van de Wal


 

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn