SC Millingen 1 - FC Kunde 1

Uitslag: 2 - 0

In Nijmegen had Millingen de grootste moeite gehad om Kunde te temmen maar in het Rijndorp was alles anders. De pass achter het standbeen langs van Niels Wingels was illustratief voor het klasse verschil vandaag. 

De thuisclub had al in de 2e minuut op voorsprong kunnen komen. David R:uben kreeg daartoe twee kansen maar het lukte hem niet om de bal in het net te werken. Aan de andere kant kreeg Jasper Martin een fraaie kans maar de aanvoerder van Kunde zocht het doel te hoog. Bij Millingen was Maarten Smits de gevaarlijkste man, bij iedere aanval waar hij bij betrokken was werd het spannend voor het domein van de studenten. Smits haalde vanaf afstand keihard uit maar Kunde sluitpost Meens wist een hand achter de bal te krijgen. Even later was het wel raak. Maarten Smits zorgde voor de 1-0 door na een vrije trap van Dirk Spann en enige bijstand van Rik Vermeulen te scoren. Ook Niels Wingels was goed op dreef hij toverde samen met Robin van der Hoeven de bal naar Rik Vermeulen. Diens inzet verdween net over de kruising. 

Ook na de thee hield Smits de achterhoede van de tegenpartij met zijn scherpe voorzetten bezig. Uit een corner van Bram Slotboom kopte Rik Vermeulen daarna de stand naar 2-0. Beide keepers toonden hun klasse. Mark Meens hield namens de bezoekers Dirk Spann en Rik Vermeulen van scoren af terwijl Chiem Haukes, de goalie van de blauw zwarten, een sta in de weg bleek bij een schot van Menno Scholten. De eindstand leek op 3-0 uit te komen omdat Millingen na een overtreding op Maarten Smits een penalty kreeg. Specialist David Rüben richtte deze keer echter niet zuiver genoeg om een treffer aan te laten tekenen. 

Een mooi resultaat van een goed spelend SC Millingen maar FC Kunde viel vandaag wel behoorlijk tegen. Het team was geen schim van het elftal dat op het Gymnasion Millingen het vuur aan de schenen wist te leggen. Komende zondag:de topper: Ewijk – SC Millingen ! 

Opstelling SC MILLINGEN:   

Chiem Haukes, Randy Vermeulen (aanvoerder), Daan Arnts, Menno Houkes, Robin van der Hoeven, Niels Wingels (Loek Huisman), Bram Slotboom, Dirk Spann, Rik Vermeulen (Willem van
Deelen), David Rüben en Maarten Smits (Rick Wolsing).   

Opstelling FC KUNDE: 

Mark Meens, Ruben Vestjens (Jules Houben), Maurits van Ravesteijn, Jasper Martin (aanvoerder),Victor Schleedoorn (Toon Vossen), Stijn Hamers, Bryan Willems, Menno
Scholten, Konstantin Cramer (Pieter Reussing), Jeroen IJff en Björn Wolbert.   

Verslaggever Hein van de Wal

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn