SC MILLINGEN 1 - BEUNINGSE BOYS 1

SC Millingen 1 legde vandaag een fris en fruitig spelletje op de groene mat, werd beloond met
een overwinning en handhaving van het 3e klasseschap.

De thuisclub had een droomstart, al na 2 minuten spelen belandde een voorzet van Randy Vermeulen op het hoofd van Beuningen-libero Martijn Wolf, die zijn eigen keeper kansloos liet met een kopbal in de uiterste bovenhoek: 1-0. Niels Wingels, die een prima partij speelde vandaag lanceerde kort daarop Joris Weeren. Die haalde verwoestend uit maar Beuningen keeper Keijser wist er een hand achter krijgen met slechts een corner tot gevolg. Sam van der Velden schoot daarna na een mooie solo voorlangs.

De Boys waren vóór de thee tandeloos, maar kwamen pal na rust bijna op gelijke hoogte. Millingen goalie Sanders wist Glenn Muller ternauwernood van scoren af te houden. Daarna was het Millingen wat de klok sloeg, Joris Weeren raakte een voorzet van Sam van der Velden half en Twan Arnts tilde na aangeven van Maarten Smits het leder over de lat. Uit het niets kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Dwars door het midden liet Bram Langedijk keeper Sanders in de 62e minuut kansloos: 1 - 1. Joey Wijnhoven stond aan de basis van de 2 - 1, hij speelde diep op Twan Arnts, die de bal op een presenteerblaadje aan Maarten Smits schonk. Maarten schoot droog binnen in de rechter benedenhoek. 10 minuten voor het eindsignaal werd de eindstand bepaald op 3 - 1. Een combinatie van Maarten Smits en Twan Arnts stelde Twan in staat om SC Millingen definitief in veilige haven te brengen.

Hoofdtrainer Martin de Winkel en assistent Frans Janssen slaagden erin om SC Millingen voor het eerst in de historie in de 3e klasse te houden en dat is zeker een pluim op de hoed waard. Al is De Winkel niet te benijden, als hij volgend seizoen met een geheel nieuwe groep aan de slag moet. SC Millingen wacht nog 1 uitwedstrijd tegen SML in Arnhem. Die ploeg kan nog kampioen worden maar is wel afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd: UNION - Vitesse ’08.

Opstelling SC Millingen
Jeroen Sanders, Randy Vermeulen, Daan Arnts (aanvoerder), Rik Vermeulen, Wouter de Wijse (Joey Wijnhoven), Joris Weeren, Niels Wingels, Tim van den Hurk, Maarten Smits, Dirk Spann (Twan Arnts), Sam van der Velden (Rick Wolsing).

Opstelling Beuningse Boys
Luuk Keijser, Jacky Dobson, Martijn Wolf, Bram Langedijk (aanvoerder), Glenn Muller, Ricardo van Herreveld (Jasper Bruisten), Bram Veldkamp, Jurrien Aalbers (Rick Herregraven), Rick Sengers, Patrick van Leeuwe (David van Genderen), Luuc Arntz.

Arbiter: Martin Bos uit Bentelo

Klik hier om de foto's te bekijken

Hoefseweg 21