Ewijk 1 - SC Millingen 1

Uitslag: 1 - 2

Millingen won voor de tweede keer dit seizoen met 2-1 van Ewijk maar had daar alle hulp bij nodig van keeper Chiem Haukes. De goalie van Millingen verkeert de laatste weken in topvorm en was ook vandaag bijna niet te passeren. 

Ewijk ging fel van start en hield de blauw zwarten in de eerste 20 minuten kort. Corner na corner daalde neer in het doelgebied van Millingen maar sluitpost Haukes stond ook vandaag zijn mannetje. En daarna viel de bal aan de overkant wel ineens in het net. Niels Wingels plaatste een vrije trap perfect op het hoofd van Maarten Smits en tegen diens inzet had Ewijk keeper Jan
Cobussen geen verweer: 0-1. De bezoekers gingen hierna gemakkelijker voetballen al was Jordy Poppelier vlakbij de gelijkmaker.   

Na de thee deed de thuisclub er alles aan om te de stand te egaliseren. Dit leverde uiteindelijk ook de gelijkmaker op waarvoor Max Wattenberg verantwoordelijk was: 1-1. Ewijk had de smaak te pakken en drukte door. Kansen ontstonden er voor Brian de Groot (kopbal) en Rick Verploegen maar die dekselse Chiem Haukes liet zich niet meer passeren. Zelfs de ervaren rot Koen de Waal stuitte op de uitblinker van de club uit de Duffelt. Millingen trainer Sven Jeuriëns wilde persé winnen en ging 1 op 1 spelen. Deze tactische zet leverde al binnen vijf minuten succes op. Rick Wolsing stelde Menno Houkes in staat om van afstand uit te halen en de stand op het scorebord te veranderen in 1-2.  

Daar kwam geen verandering meer in, de goed leidende arbiter Tim Scholten floot om 16.30 uur af en dat was net op tijd want toen werden de weergoden de baas met keiharde slagregens, onweer en hagel. Binnen een mum van tijd was het hoofdveld spierwit maar toen zaten de Millingen supporters al aan het bier. Zoals gezegd was Chiem Haukes the man of the match en dat leverde de keeper behalve de complimenten van de supporters nog een extra verrassing op. Bij het Trajanusplein in Nijmegen stond een leuke jongedame de spelersbus op te wachten. Het bleek Vera te zijn de vriendin van de held van de dag en toen was het feest compleet.  

Opstelling SC MILLINGEN:   

Chiem Haukes, Rick Wolsing, Daan Arnts, Menno Houkes, Robin van der Hoeven, Niels Wingels, Bram Slotboom (Willem van Deelen), Dirk Spann, Rik Vermeulen (aanvoerder) (Loek Huisman),
David Rüben en Maarten Smits.    

Opstelling EWIJK: : 

Jan Cobussen, Kay Thomassen, Sander Leenders, Rick Verploegen (aanvoerder), Jordy Poppelier, Tim v/d Mortel (Marco Leenders), Luuk Reuvers, Bas Loeffen (Max Wattenberg), Bas Jacobs, Koen de Waal en Brian de Groot (Sjoerd van der Hagt).  

Verslaggever Hein van de Wal

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn