Brakkenstein 1 - SC Millingen 1

Uitslag: 1 - 1


SC Millingen heeft vandaag 1 punt gepakt in Brakkenstein maar dat hadden er meer kunnen zijn als alle kansen benut waren. 

De thuisclub ging goed van start. In de 3e minuut pakte keeper Haukes een terugspeelbal op en dat leverde op de 11 meter stip een vrije trap op voor onze tegenstander. Rick van Eijck schoot keihard in maar Haukes rehabiliteerde zich door de knal tot corner te tikken Na een kwartier werd een doelpunt van SC Millingen afgekeurd waarna de geel-zwarten toe sloegen. Bart Otten zette voor, de bal kwam via een Millingen verdediger voor de voeten van Van Eijck. De goaltjesdief aarzelde niet en liet keeper Haukes kansloos: 1-0. De bezoekers kregen ook kansen maar Dave Neijenhuis schoot voorlangs en Sam van der Velden raakte de paal, ruststand: 1-0. 

Na de thee namen de blauw-zwarten het initiatief geheel voor hun rekening. De ploeg legde een prima potje voetbal op de mat en de mogelijkheden voor een treffer dienden zich volop aan. De keeper van Brakkenstein Jeroen Albers verkeerde echter in bloedvorm. Hij keerde inzetten van zowel Sam van der Velden als David Ruben. Millingen bleef drukken en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Rik Vermeulen nam een vrije trap en Menno Houkes verlengde de bal die in het net eindigde: 1-1. Het publiek genoot van het elftal uit het Rijndorp. Een solo van Neijenhuis had meer verdiend en David Ruben schoof de bal alleen voor de keeper langs de verkeerde kant van de paal. Zelfs toen Sam van der Velden keeper Albers al gepasseerd was, geraakte de bal niet in het vijandelijke net. Brakkenstein leek er met de buit vandoor te gaan maar de 2-1 werd door arbiter Foget wegens buitenspel afgekeurd. 

Een klasse optreden van SC Millingen met een puik optreden in het tweede hoofdstuk. Dat er niet werd gewonnen kwam niet alleen door het fysiek stevige spel van Brakkenstein maar ook omdat de kansen niet werden benut waardoor de bezoekers zich vandaag te kort deden.    

Opstelling SC MILLINGEN:   

Chiem Haukes, Robin van der Hoeven, Menno Houkes, Randy Vermeulen, Dave Neijenhuis, Frenk Huisman, Tim van den Hurk (aanvoerder), Rik Vermeulen, Niels Wingels, David Ruben en Sam van der Velden.  

Opstelling BRAKKENSTEIN:

Jeroen Albers, Jordi Vila (Koen van den Boogaard), Jordi Derks, Tijs van Kenemade, Tom van den Boogaard (Thomas Koeslag), Freek Adolfs, Luud Gerrits, Mark van den Boogaard, Niek Adolfs (aanvoerder), Rick van Eijck en Bart Otten. 

Arbiter: Raymond Foget uit Elst (OB)    

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn