• SCP 1- SC Millingen 1: eindstand 3-4

  29 mei 2022
 • Vandaag reisde het team van Willie Willems af naar Puiflijk zonder een paar ontbrekende vaste krachten. Chiem Haukes en Noud Rekers konden er door omstandigheden niet bij zijn vandaag. Ook ontbraken Menno Houkes en Daan Arnts nog steeds door blessures.

  In Puiflijk zouden onze jongens aantreden tegen een team dat om lijfsbehoud in de 4e klasse strijd en waar eerder dit seizoen een 1-1 op het scorebord stond.

  1e helft: Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat SCP veel energie in deze wedstrijd zou gaan leggen. De spelers van onze tegenstander waren fel en zeer actief. Na zo’n 10 minuten kwam Tieme van Eck in botsing met de doelman van SCP en moest hierdoor het strijdtoneel verlaten. Zijn vervanger was Jip Otten en Tim Gesthuizen zakte terug naar de plek van Tieme. Nadat de storm van SCP een kwartier kon razen kwam SCM beter in hun spel en kregen we grip op SCP. Er kwamen in deze fase kansjes voor onze jongens. Na 20 minuten kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Tim Gesthuizen op randje zestien en ronde hij het keurig af in de verre hoek (0-1). De doelman van SCP was kansloos op zijn inzet. Millingen wordt sterker en sterker en een 2e goal voor onze jongens hangt in de lucht. In de 30e minuut wordt Tim van Duin via een steekpass van Jip Otten vrijgezet voor de keeper van SCP en laat deze kansloos (0-2). Tot zover niks aan de hand zou je zeggen en gaan wij met een rustige middag tegemoet. Dan valt in de 35e minuut uit het niets de 1-2 in het Millingse netje na een fout in de defensie. Gaat het dan toch een andere middag worden dan verwacht……

  Dan gebeurt er ineens tot onze grote schrik iets in de dugout. Tieme valt weg en ligt in de schoot van een medespeler. Vervolgens veert hij ineens op alsof hij wakker schrok en is er even paniek. De beide verzorgsters van SCM en SCP ontfermden zich over hem met de ambulance in aantocht. Hij blijft bij kennis en wordt meegenomen voor verder onderzoek. Eerste vermoeden is problemen met de rugspier wat flinke pijn opleverde voor hem. Hij is inmiddels weer thuis en wij wensen hem een spoedig herstel.

  Vanaf de hervatting dringt SCP flink aan. In de 45e minuut komen zij via een makkelijke kopbal op 2-2. Oei wat gebeurt hier nou en of het niet erger kon mocht SCP vrij door in de 47e minuut richting keeper Teun Bach en belandde het schot via Frenk Huisman in onze goal.

  2e helft: SCP blijft veel energie brengen en vecht voor hun laatste strohalm voor klassebehoud. Millingen zoekt ondertussen naar oplossingen. Onze jongens krijgen meer vat op SCP maar het komt nog niet tot echte kansen. De Puijflijkse muur houdt stand maar deze begint vermoeid te raken door de aanhoudende Millingse druk. Dan volgt er in de 80e minuut een sterke actie van Sam van der Velden, die steeds vaker zijn tegenstander het nakijken gaf, en vindt hij het hoofd van Tim Gesthuizen die de bal feilloos in de bovenhoek kopt (3-3). SCP lijkt helemaal op te zijn en onze jongens ruiken bloed. Na wederom een sterke actie van Sam mag Owen Schenning de bal zakelijk binnenschieten in de zestien (3-4). Bam en de buit is binnen!

  Zo mocht het team van een tevreden Willie Willems de volle 3 punten meenemen naar huis en wacht volgende week op 6 juni (2e Pinksterdag) de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de kampioen uit de 4e Klasse E, SCE 1.