• SC Millingen 1- Victoria`25 -1 uitslag 3-2

  5 feb 2024
 • SC Millingen steviger op 2de plek na overwinning tegen Victoria `25

  Eindstand 3-2

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van
  Eck, Tim Gesthuizen, Aaron Heijmen, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Owen Schenning en
  Sam vd Velden (C)

  Na de succesvolle oefenperiode in de winterstop met winst op ST Bernardus (trainingskamp Maastricht), Achates en Milsbeek mochten onze mannen het opnemen tegen Victoria ’25. Waar in de 1ste wedstrijd van het seizoen nog gelijk werd gespeeld 1-1. Victoria ’25 doet het alleraardigst met aanvankelijk wat gelijke spelen maar later ook de nodige winstpartijen en staat inmiddels op de 5de plek in de competitie.
  Willie en Richard konden vandaag niet beschikken over Tim van Duin (blessure) en Frenk Huisman (emigratie voorbereidingen). Daarnaast was Loek Heijmink net terug van vakantie en mocht plaatsnemen op de bank.
  Om 14.30 werd er gefloten voor de aftrap door niemand minder dan Wilbert Beijer, die wij kennen uiteraard als oud-doelman en keeperstrainer en inmiddels alweer wat jaren woonachtig is in Nijmegen.
  Victoria`25, dat bekend staat om zijn fysieke spel liet meteen merken dat wij de punten niet voor het oprapen zouden hebben vanmiddag. Ons spel was aanvankelijk vooral slordig en men wist elkaar maar moeilijk te vinden. Victori`25 speelde compact en loerde op de counter.
  In de 8ste minuut werden ze aardig in het zadel geholpen door een foutieve pass die een speler
  van Victoria`25 direct een goede scoringskans bood en deze werd niet onbenut gelaten 0-1.
  SC Millingen lijkt een zware middag te gaan beleven want nu kan Victoria`25 nog meer inzakken en rustig afwachten op ons antwoord op deze vroege treffer.
  In de 18de minuut wordt er doorgespeeld na een overtreding op Loek Huisman en komt de bal bij Sam op rechts. Sam weet tot een schuiver te komen die redelijk hard is maar houdbaar leek. De doelman van Victoria`25 wist de bal echter niet te stoppen en liet hem in het doel glippen 1-1.
  Dan in de 25ste minuut alsof we niet geleerd hebben van de eerdere fout krijgt Victoria`25 opnieuw een scoringskans maar raakt de bal tot ieders opluchting slechts het vangnet. In deze fase krijgt SC Millingen steeds meer grip op de wedstrijd en wordt er goed gespeeld. Na een half uur spelen krijgt Sam opnieuw een soortgelijke scoringskans maar deze keer doet de doelman van Victoria`25 zijn werk naar behoren. Een minuut later weet Joey met een pass Owen te vinden die alleen de keeper nog op zijn weg heeft. Zijn lobje kon net voldoende door de keeper worden gepareerd. De corner van Joey die hierop volgde wist het hoofd van Tim Gesthuizen te vinden maar deze wist de bal niet te drukken. Dan volgen de vijf minuten waarin de wedstrijd beslist zal worden in het voordeel van SC Millingen. Allereerst weet Loek Huisman met een voorzet op maat Tim Gesthuizen te vinden die de bal keurig binnenkopt 2-1. Een minuut later valt net buiten de zestien de bal voor de voeten van Owen die met een verwoestende streep de keeper volledig kansloos liet en de 3-1 aantekende. Net voor rust is het toch nog even billenknijpen als de verder goed leidende scheidsrechter Beijer onze vlaggenist Henry laat staan en de Victoria speler Chiem weet te omzeilen maar op wonderbaarlijke wijze de bal niet binnenschiet. Ruststand 3-1.

  Na een slordig begin wisten onze jongens het tij te keren halverwege de 1ste helft en nu was het zorgen dat Victoria geen aansluitgoal zou maken na de rust. Na de hervatting probeerde Victoria`25 uiteraard vooruit te spelen op zoek naar de aansluiting
  maar waren het onze jongens die de beste kansen kregen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Toch was het Victoria`25 wat nog wat terugdeed in de laatste minuten door na slordig verdedigen te profiteren en de 3-2 binnen te schieten.
  Uiteindelijk was de laatste kans voor SCM met een stiftje van Joey die de lat aantikte en zo kwam de wedstrijd tot een einde.
  SC Millingen deed goede zaken door o.a. verlies van Angeren en staat nu nog steviger op de 2de plek achter Germania.

  Komend weekend trekken we het karnavalskleed aan en drinken we er een paar om de week erop de inhaalwedstrijd tegen Ewijk te spelen op zondag 18 februari om 14.30 op sportpark de Hove.
  Hopelijk tot dan en veel plezier in Boemelgat of welk gat dan ook.