• SC Millingen 1-SVO 68/VVLK-1 uitslag 1-0

  7 nov 2022
 • Voorafgaand aan deze polderderby veel rookontwikkeling omdat eerst de SVO/VVLK supporters hun rookattributen aanstaken gevolgd door de Millingse fakkels met blauw zwarte rook.

  Spelers van SC Millingen betraden het veld onder begeleiding van 2 Millingse jeugdteams die vooraf een wedstrijdje op het hoofdveld mochten spelen. Hiermee konden ze de toekomstige sfeer alvast een beetje proeven.

  Het was mooi om te zien dat door iedereen met respect een minuut stilte in acht werd genomen in verband met het overlijden van SC Millingen lid Nolda Jansen-Hendriks. 

  Het was droog in de eerste helft en op het middenveld gaven de twee teams elkaar totaal geen ruimte waardoor voorwaartse bewegingen spaarzaam waren. SC Millingen had wat meer overwicht maar liet het na om dat in doelpunten uit te drukken. Echt een polderderby wedstrijd met ingebouwde zekerheid. Snel verteld dus. Rust brak aan met een 0-0 stand op het scorebord.

   

  Na de rust was het weer omgeslagen en bleef het helaas niet meer droog. Als eerste zocht de SVO/VVLK combinatie de aanval maar dat leidde niet tot grote kansen. In de 53e minuut kreeg Rik Vermeulen de bal aangespeeld maar kon niet op het doel vuren omdat de verdedigers hem goed volgden. Hij legde af naar Loek Huisman die vervolgens uithaalde met een wegdraaiend schot dat in de verre hoek in het net eindigde. Onder luid gejuich van de Blauw Zwarte aanhang werd de 1-0 voorsprong gevierd. Daarna viel SVO/VVLK wel aan, zonder de verdediging te verwaarlozen, waardoor SC Millingen geen ruimte kreeg. Tegen het einde drong SVO/VVLK nog flink aan en werd het af en toe benauwd voor het Millingse doel maar Chiem Haukes  en de achterhoede wisten door enkele goede reddingen en goed ingrijpen het doel schoon te houden en gaven niks meer weg.

  Toen om 16.30 het eindsignaal klonk van de scheidsrechter werd onder luid gejuich van alles wat SC Millingen een warm hart toedraagt de overwinning van deze polderderby gevierd. Alles afwegende toch wel verdiend.

  Daarna was het mooi om te zien dat spelers en toeschouwers van beide verenigingen er samen nog een mooie derde helft van maakten.

   

  Zondag as.spelen we in Overasselt tegen Overasseltse Boys en de aanvang is daar om 14.00 uur.