• SC Millingen 1 -Rood Wit 1 eindstand 3-0

  3 mrt 2024
 • Een waardig afscheid voor Frenk en Skip tegen Rood Wit

  3-0

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Joey Wijnhoven (Aaron Heijmen), Tim Gesthuizen, Frenk Huisman (C), Loek Huisman, Owen Schenning (Skip Huisman) en Loek Heijmink (Teun Bach)

  Na de goede overwinning op Blauw Wit vorig weekend stond vandaag het duel met Rood Wit op het programma. Een speciale wedstrijd voor aanvoerder Frenk en broer Skip die komende week afreizen naar Salou voor een nieuw bestaan onder de zon.

  Rood Wit waar eerder in het seizoen nog makkelijk gewonnen werd met 7-0 had zich inmiddels versterkt met wat betere spelers en dat zouden wij vandaag ook merken.

  Willie kon vandaag in de basis weer beschikken over Loek Huisman (hersenschudding) en Owen. De geblesseerden Tim en Bram en vakantieganger Sam ontbraken nog.

  Scheidsrechter Meggie Rutten floot af voor de aftrap om 14.30 uur op het kunstgrasveld wederom omdat het hoofdveld zacht als boter bleek te zijn. Meteen werd duidelijk dat we met een ander Rood Wit te maken hadden. Met name achterin stond het erg goed met een nieuwe centrale verdediger en ook het middenveld speelde erg compact en leverde veel strijd. Na 8 minuten kwam het eerste gevaar dan ook van Rood Wit. Een venijnig schot werd door een wederom sterk keepende Chiem tot corner verwerkt.

  In dezelfde minuut doet SCM meteen wat terug wanneer een lange bal van achteruit Loek Huisman bereikt. Hij weet met een pass Joey te vinden die zich vrij weet te kappen maar het schot wordt nog net gered door de keeper met wat hulp van de paal. In de eerste 30 minuten kennen beide teams wat betere fases maar onze jongens beginnen steeds meer grip te krijgen op Rood Wit. In de 36e minuut loopt een aanval over wat schijven uiteindelijk via een pass van Owen naar Tijn die Loek Huisman inspeelt en zich kan vrijspelen voor een geweldige knal net buiten de zestien die onhoudbaar voor de keeper in het net verdwijnt 1-0.

  In de 38e minuut doet Rood Wit een serieuze aanval en moet Chiem die net te laat is ingrijpen ten koste van een gele kaart en een vrije trap op randje zestien. Hier kwamen wij goed weg want dit had scheidsrechter Rutten misschien wel met rood moeten bestraffen i.v.m. neerhalen van een doorgebroken speler. Ruststand 1-0.

  In het gezellig drukke clubhuis wat vandaag een Spaans tintje had vanwege het uitzwaaifeestje voor Frenk en Skip was men het erover eens dat het vandaag zeker geen makkie zou worden en dat de goal van Loek Huisman wel heel prettig was in deze lastige 1e helft voor de blauw zwarten.

  Meteen na de hervatting waren er over en weer alweer kansen die de verslaggever even gemist had i.v.m. ondersteunen barpersoneel. Gelukkig was ik wel op tijd om de opgekomen Tieme een voorzet op maat richting Joey te zien geven die de bal keurig binnen wist te tikken in de 55e minuut 2-0.

  Vijf minuten later weet wederom loek Huisman de wedstrijd te beslissen als hij na een pass van Joey richting het doel van Rood Wit kan opkomen en de keeper met een bekeken schuiver weet te passeren 3-0. In de 65e minuut brengt Owen de bal bij Loek Huisman die een goede voorzet weet te geven maar de kopbal van Tim gaat net over.

  In de 72e minuut kan Loek Heijmink een pass leveren richting Tim Gesthuizen maar zijn schot vindt het zijnet. Millingen heeft de buit binnen en heeft niet veel meer te duchten van Rood Wit. In de 76e minuut geeft Owen een steekpass op Loek Huisman die het probeert met een mooie boogbal maar deze gaat net voorlangs. In de 82e minuut weet de opgekomen Tieme de keeper bijna te verrassen in de korte hoek.

  In de 85e minuut is het een reflex met de hand van Chiem net buiten de zestien die hem de 2e keer geel en dus rood oplevert. Teun Bach maakt de negentig minuten vol en zal komende zondag het doel mogen verdedigen tegen FC Kunde. Eindstand 3-0

  Weer een prima overwinning van onze jongens waarbij gezegd mag worden dat het achterin onder aanvoering van Menno weer stond als een huis vandaag.

  Het uitzwaaifeestje van Frenk en Skip na afloop in het clubhuis was nog lang gezellig en de heren kregen nog wat mooie herinneringen mee zoals een ingelijst shirt en shirts met opdruk om mee te shinen in Salou. Wij wensen Frenk en Skip alle succes toe in Salou en we gaan proberen of het volgende trainingskamp die kant op kan gaan.

  Volgende week dus de altijd lastige wedstrijd bij FC Kunde. Aftrap om 14.30 op sportpark Gymnasion te Nijmegen. Wij hopen op jullie support!