• SC MILLINGEN 1- RODA'28 UITSLAG 3-0

  3 dec 2023
 • SC Millingen ook met 10 man te sterk voor Roda’28

  3-0

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven (Stijn van Steen), Loek Heijmink (Jip Otten), Tieme van Eck, Aron Heijmen, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Owen Schenning, Sam van der Velden (C)

  Na de nederlaag tegen OSC moesten onze jongens de rug rechten vandaag en de strijd bovenin weer oppakken in de 4 e klasse D. Trainers Willie en Richard hadden vandaag weer de beschikking over Loek Heijmink en Aron Heijmen. Zo konden Tieme en Loek Huisman een linie opschuiven en waren we weer aardig op oorlogssterkte vandaag.
  Om 14.30 uur blies scheidsrechter Frazer voor de aftrap op een aangenaam koud sportpark de Hove onder aanmoediging van de nodige toeschouwers. Anders dan vorige week speelde onze jongens alert en werd de bal verzorgd rondgespeeld. Na tien minuten moest Robin het veld ruimen door een hamstringblessure, ja u leest het goed, en was Stijn van Steen zijn vervanger. Stijn liet zien dat hij zijn mannetje kan staan en speelde deze middag een prima pot in het centrum van SCM.
  In de 12 e minuut weet Tieme met een mooie pass Joey te bereiken in de zestien van Roda maar deze kan de bal niet genoeg controleren. Twee minuten komt Loek Heijmink opzetten over links maar zijn voorzet gaat langs alles en iedereen. In de 20 e minuut is het Loek Huisman die Owen wegstuurt en met een actie de zestien binnendringt maar ook diens voorzet mist iedereen. In dezelfde minuut moet Menno even op de noodrem voor de dreigende linksbuiten van Roda wat hem een gele kaart oplevert. De vrije trap die het Roda opleverde op zo’n 20 meter werd over het doel van Chiem geschoten. En dan twee minuten later is het een tackle op dezelfde speler van Roda die Menno ook zijn tweede gele kaart en dus rode kaart opleverde. De geschiedenis herhaalde zich dus voor Menno die vorig jaar uit bij Roda tijdens de eerste competitiewedstrijd eenzelfde lot wachtte.
  Maar onze jongens speelden prima en langs de kant keken de supporters tevreden toe hoe met het ondertal werd omgegaan. Roda moest ineens het spel gaan maken maar dat is niet hun sterkste kant en hierdoor kwam er veel ruimte achter de laatste linie van Roda. En zo gebeurde het dan in de 29 e minuut dat Loek Heijmink komt opzetten en de bal via Loek Huisman bij Owen komt. Owen zijn schot uit de draai wordt geblokt maar de bal bereikt de mee opgekomen Joey die hem binnen kan tikken 1-0.
  In de 40 e minuut komt Roda gevaarlijk bij het doel van Chiem maar kan Chiem het schot met zijn tenen tot corner verwerken. Op slag van rust kreeg Roda opnieuw een dot van een kans om de score gelijk te trekken maar het schot in de zestien spatte via de lat weer terug het veld in. Dit bleek een cruciaal moment voor de uitslag van vandaag want anders had Roda voor een punt kunnen gaan deze middag.

  Na even lekker opgewarmd te zijn in het clubhuis zagen we Loek Heijmink naar de kant komen en vervangen worden door Jip Otten. De wedstrijd werd prima door onze jongens gecontroleerd en in de 58 e minuut weten we onze voorsprong te vergroten als Joey met een pass Loek Huisman weet weg te sturen die vervolgens de keeper van Roda omzeilt en keurig de 2-0 binnen werkt. Wat een luxe met tien man!
  Vijf minuten later vindt de voorzet van Tieme het hoofd van Owen maar diens kopbal kan nog net door de keeper uit het doel worden getikt. Een minuut later wordt Owen vastgepakt in de zestien en legt scheidsrechter Frazer de bal op de stip. De penalty genomen door Loek Huisman kon gepakt worden door de keeper en zo ging deze royale kans op 3-0 helaas verloren. We zitten inmiddels in een fase dat Roda echt wel probeert wat terug te doen maar ons fort wordt vandaag kranig verdedigd door o.a. een uitstekend keepende Chiem en gelegenheids Ausputzer Aron.
  In de 73 e minuut bereikt een pass van Sam de voeten van Loek Huisman en die geeft de bal perfect voor op de vrijstaande Joey maar de inzet mist kracht om het doek voor Roda definitief te laten vallen. SCM staat onder zware druk in deze fase en Chiem moet zich nog even flink strekken om een afstandsschot met de vingertoppen tot corner te verwerken. In de 89 e minuut komt een pass van Tieme bij Loek Huisman voor de voeten en die zet goed door richting het doel van Roda. Hij weet zijn voet ertegenaan te krijgen en zo de verlossende 3-0 binnen te schieten. Dan volgen nog twee kansen voor onze jongens wanneer Loek Huisman op aangeven van Owen zijn schot door de keeper gepakt ziet worden en Jip in een combi met Loek Huisman tot een schot weet te komen die richting mist.
  Eindstand 3-0.
  Wat een lastige middag leek te worden werd uiteindelijk een heerlijke overwinning met tien man tegen de elf van Roda die het spel moesten gaan maken maar niet wisten hoe.
  Complimenten aan onze jongens die als leeuwen gestreden hebben!
  Volgende week wacht de topper met Germania in Groesbeek waarin zal blijken of we de strijd met Germania om het kampioenschap kunnen volhouden. Komt allen onze jongens aanmoedigen op sportpark Noord waar om 14.00 uur zal worden afgetrapt!