• Sc Millingen 1- Overasseltse boys 1 4-2

  2 apr 2023
 • Op een ineens zonnige zondagmiddag troffen de twee clubs elkaar weer en nog altijd zit er dan wat spanning op.
  Het verleden is nog niet ten einde.
  Maar goed, we moesten op het kunstgras spelen omdat de grasmatten aan de zondvloed van regen niet fatsoenlijk bespeelbaar waren. Enfin scheidsrechter en tegenstander tijdig ingelicht. 

  In het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide ploegen tot Overasselt wat steekjes liet vallen in de achterhoede en Millingen scoringskansen kreeg. Rik Vermeulen testte te keeper en het aluminium voorkwam ook doelpunten en de doelman was tot dan een sta in de weg. Ineens een voorzet en Owen Schenning kopte fraai in voor de 1-0. Millingen ging door maar tot doelpunten kwam het niet. Net toen ik voor beide teams alles klaarzette om wat te drinken en de scheidsrechter te verzorgen is de 2-0 gevallen via Rik Vermeulen toen de doelman een bal losliet.

  Toen kon er gedronken worden. Na de rust ging het gelijk op, Overasselt zat er iets beter op en Millingen kreeg minder ruimte. Tot de scheidsrechter de voordeel regel toepaste na een heftige charge op een Millingen speler en Sam van der Velden door de verdediging slalomde en de 3-0 in het net schoot. Gelopen zou je zeggen, maar enkele Millingen spelers reageerder op wel of niet een vrije trap en Bram Meeuwsen een vrije doortocht kreeg en de 3-1 scoorde.

  Ja Millingen kwam even niet uit de verf maar ineens was Bram Slotboom en die zag dat de Overasselt doelman veel te ver voor zijn doel stond. Een geweldige knal ging hoog naar het Overasselt doel en zeilde in het doel en de achteruit lopende doelman had geen kans. Dat was 4-1. We zien het wel.

  Nog niet genoeg want 3 minuten voor het einde scoorde Overasselt weer na een geheel onnodige vrije trap met een fraaie kopstoot. Dus 4-2. Millingen was beter dan Overasseltse Boys en kan het zich alleen kwalijk nemen dat het niet meer scoorde. 

  We zijn klaar voor de derby op paasmaandag in Leuth.

  Martin was er ook, Guydo ook en wellicht nog anderen uit Leuth en Ooy.
  Maar iedere derby heeft zijn eigen regels dus.

  Tot maandag 10 april om 14.30 in Leuth.