• SC Millingen 1- FC Kunde 1 2-1

  4 apr 2022
 • Is er een virus onder de Nederlandse doelmannen van hoog tot laag? Je zou nu zeggen van wel. Maar goed SC Millingen en FC Kunde begonnen iets over half drie en een frisse temperatuur aan hun wedstrijd. Plots lag de bal achter onze keeper Teun Bach. Een vrije trap die hij los liet werd door een Kunde speler binnen gefrommeld. 0-1

  Tja dan jezelf oprapen en SC Millingen hervond zich wel weer. Schaarse aanvallen kwamen er maar echt gevaarlijk was het niet. De verdedigers en middenvelders hadden meer dan genoeg te stellen met de handige Kunde spelers die elkander ook hard de bal toeplaatsten.

  Na een half uur kreeg SC Millingen een terechte penalty toen Owen Schenning werd vastgehouden binnen de 16 meter. Dit na een fout van hun back die over de bal heen maaide. Sam van der Velden schoot de bal onberispelijk binnen. Daarna werd er een Kunde goal afgekeurd door de scheidsrechter wegens aanvallen van onze doelman. Terecht of onterecht konden wij niet beoordelen.

  De rust ging in met 1-1.

  In de tweede helft drukte Kunde meteen SC Millingen terug maar kreeg eigenlijk geen echte kansen. Gelukkig verijdelde doelman Teun Bach diverse doelpogingen en werd hij alsnog de grote redder voor SC Millingen in deze jubileumwedstrijd door een toegekende penalty van FC Kunde uit zijn doel te ranselen. Daarna ging SC Millingen weer in de aanval gesteund door het publiek en kreeg zowaar nog enkele kleine kansjes. Kunde bleef voetballen en heeft kwaliteiten maar zijn achterin vaak niet sterk genoeg. Zo ging de partij heen en weer met volle inzet van het jonge Millingen team. Toen kreeg SC Millingen in de 80e minuut een vrije trap. De door Daan Arnts ging op het doel maar ook deze meer ervaren keeper van Kunde liet de bal van zijn lichaam afspringen en invaller Frenk Huisman was er als de kippen om de bal in het net te deponeren. Voorsprong voor SC Millingen 2-1 met nog ruim 10 minuten op de klok.  Daarna zette Kunde alles op alles maar dat mocht niet baten. Millingen hield achter alles dicht, won weer waarmee 3 belangrijke punten werden verdiend door de inzet en af en toe goed voetbal.