• SC Millingen 1- Germania 1 uitslag 1-1

6 mrt 2023
  • Op een redelijk bezet Sportpark de Hove was het de vraag of SC Millingen na 2 nederlagen zich kon hervatten. In de eerste helft van deze gemeentelijke derby gaven beide ploegen elkaar op een minder veld niets toe. Tja het is de tijd van het jaar, de pieren en mierenhopen tussen het gras maken voetballen moeilijker. Nog even volhouden en de velden zijn weer pico bello.

In die eerste helft zijn beide doelen niet echt in gevaar gekomen en ging de rust in met de stand van 0-0. Suiker loze aanmaak limo gaf spelers krachten voor een spetterende 2e heft al ging er veel fout maar de inzet van de spelers maakte veel goed. De scheids strooide met geel en de doelen kwamen in gevaar. Millingen kwam wat meer richting Germania doel en hun achterhoede had handen vol. Wat kleine blessures kwamen ook tevoorschijn. En dat veel spelers op een vierkante meter iets kunnen zag je ook.

Maar het was SC Millingen dat het eerst scoorde door Loek Huisman die de bal na een weergaloze actie in de verre hoek krulde. Maar in de 75e minuut een onnodige overtreding en een vrije trap voor Germania die door een van hun spelers met zijn hoofd verlengd werd en in de verre hoek plofte. Dat was de 1-1 en beide ploegen gingen volop op jacht naar de winnende goal, Millingen miste wat kansen en Germania mocht twee corners achter elkaar nemen. Maar er werd niet meer gescoord. Een terechte puntenverdeling al had er iets meer ingezeten voor de thuisclub die weer het juiste spoor gevonden heeft.

Aanstaande zondag spelen we uit bij Krayenhoff op dit moment tweede op ranglijst met nog twee inhaalwedstrijden tegoed.