• SC Millingen 1- FC Jeugd 1 uitslag 2-0

  18 mrt 2024
 • SCM pakt koppositie na overwinning op FC Jeugd

  2-0

   

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Loek Heijmink, Tieme van Eck, Joey Wijnhoven (Jip Otten), Aaron Heijmen, Loek Huisman, Owen Schenning en Sam vd Velden (C)

   

  Vandaag de match tegen de balvaardige dribbelaars van FC Jeugd die onderin de middenmoot bivakkeren. Trainers Willie en Richard konden weer beschikken over Chiem die zijn schorsing erop had zitten en de van een blessure herstelde Rik. De geblesseerde spelers Tim, Bram en Tim ontbraken nog altijd.

  Om 14.30 floot scheidsrechter Arslan af voor de aftrap en zagen we 2 teams die elkaar aardig in evenwicht hielden in het eerste deel van de 1e helft. Er waren over en weer wat aanvallen maar de eindpass was niet goed of er werd alert gereageerd door de verdediging. Het eerste serieuze gevaar kwam van de blauw zwarten in de 23e minuut toen Sam op rechts doorkwam en zich naar binnen wist vrij te kappen voor een schot dat net langs het doel van Jeugd verdwijnt.

  Twee minuten later moet Chiem ingrijpen als hij een doorgebroken speler van Jeugd op zich af ziet komen en hij dit met een robuuste sliding net buiten de zestien weet te fiksen. De wedstrijd komt dus eindelijk na zo’n 25 minuten op gang tot genoegen van het aanwezige publiek. De volgende kans is er weer een voor Jeugd als zij van zo’n 20 meter kunnen aanleggen voor een schot die naast het doel van Chiem verdwijnt. In de 33e minuut komt er een voorzet vanaf links die door Joey net wordt over gekopt. In dezelfde minuut krijgt Joey de bal aangespeeld net buiten de zestien en aarzelt hij geen moment om de bal feilloos binnen te schieten in de rechterhoek van het Jeugd doel 1-0. Zoals vaker dit seizoen is het heerlijk om Joey in je team te hebben die op momenten dat het even lastig is zo’n bevrijdende goal weet te maken.

  Op slag van rust weet Loek Huisman door te komen over links en probeert de keeper met een geplaatst schot te passeren maar deze weet de bal goed te verwerken. Ruststand 1-0.

  Na de thee is het beeld van de wedstrijd onveranderd en wordt er van beide kanten goed gestreden. In de 58e minuut krijgt Owen een goede kans als Loek Huisman over links opkomt en met een goede voorzet hem bereikt. De inzet van de ingelopen Owen komt echter tegen de paal en is vervolgens voor de keeper. Ook Jeugd krijgt geregeld kansen zoals een venijnig schot in de 62e minuut waar Chiem zich even moet inspannen om hem te pakken.

  In diezelfde minuut is het Sam, die een prima partij speelde vandaag en als aanvoerder voorop ging in de strijd, die zich weet vrij te spelen om vervolgens de bal in de linkerhoek te krullen en de doelman van Jeugd kansloos liet 2-0. Dit was de genadeklap voor Jeugd die toch wel moesten erkennen dan de blauw zwarten een maatje te groot waren vandaag ondanks hun kranige verzet.

  In de 67e minuut mag Loek Huisman nog eens aanleggen als hij zichzelf naar binnen vrijspeelt vanaf de linkerkant maar zijn inzet verwerkt ziet worden tot corner. Vier minuten later komt Tijn goed op over rechts en krijgt hij zijn voorzet bij Owen die zijn inzet over het doel ziet verdwijnen tot achterbal.

  In de laatste 20 minuten leek de overigens daarvoor prima leidende scheidsrechter wat meer op de hand te zijn van Jeugd en kregen ze makkelijk vrije trappen mee en kreeg Owen om een vage rede zijn 2e gele kaart wat hem een schorsing oplevert voor het duel tegen Havo komende zondag in Haalderen.

  Verder moest Joey voortijdig het strijdtoneel verlaten om zijn hamstring niet onnodig te belasten en mocht Jip nog invallen op het middenveld.

  Omdat Germania zelf niet speelde kon SCM de club van de Stekkenberg voorbij steken op de ranglijst naar de 1e plek. Germania heeft met 2 wedstrijden minder 1 punt achterstand op de blauw zwarten.

  Het was vandaag een prima overwinning en zo blijven we goed meedoen bovenin de competitie. Wij hopen jullie volgende week te zien voor jullie support in Haalderen als er om 14.00 uur wordt afgetrapt tegen Havo van trainer Tonny Scholten.