• SC Millingen 1- Ewijk 1 uitslag 1-1

  18 feb 2024
 • SC Millingen verliest 2 punten in slotfase tegen Ewijk.  1 -1

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Tim Gesthuizen, Aaron Heijmen, Frenk Huisman, Rik Grintjes (Loek Huisman), Owen Schenning en Sam vd Velden (C)

  Vandaag vond de inhaalwedstrijd (afgelast zondag 21 januari jl..) plaats tegen Ewijk. Trainers Willie en Richard moesten het doen zonder Bram (langdurige blessure), Tim van Duin (blessure) en de geschorste Joey Wijnhoven. Loek Huisman was nog niet fit genoeg na zijn hersenschudding om in de basis te starten.
  Om 14.30 floot scheidsrechter Joost Kroon-Reiniers af op het kunstgrasveld en ging het balletje rollen. Al meteen werd duidelijk dat Ewijk voetballend misschien niet zo’n geweldige ploeg heeft maar daar veel inzet tegenover zet. Het was dan ook een onrustige en
  rommelige wedstrijd waarbij het niet meeviel om elkaar te vinden en tot voetballen te
  komen. Na ruim een kwartier de eerste echte scoringskans voor SCM als Rik de bal weet door te koppen en Owen weg kan richting het doel van Ewijk. Helaas is zijn lobje net te hard en land op het dak van het doel. Er gebeuren verder weinig noemenswaardige acties daar het spel nog steeds reg rommelig is en dat blijft ook 90 minuten zo.
  Dan kort voor de rust bereikt Menno via een pass Sam die Owen perfect weet te bedienen met een steekpass. Owen aarzelt geen moment en schiet de bal onhoudbaar tegen het net 1-0. Ook tevens de ruststand.


  Na rust zijn de interessante momenten nog steeds spaarzaam door toedoen van een hardwerkend Ewijk waar onze jongens het lastig genoeg mee hadden. In de 67 e minuut komt Tieme door over rechts en weet de bal goed voor te trekken. De kopbal van Rik mist richting helaas. Ondertussen gaan we het laatste kwartier in en brengt de trainer van Ewijk zijn grote en sterke troef binnen de lijnen die waarschijnlijk niet fit genoeg was om te starten. Ewijk probeerde in deze fase natuurlijk er nog een punt uit te halen en begon te pompen richting het doel van Chiem op zoek naar de zojuist ingebrachte spits.
  Dan geven we in de slotfase nog een vrije trap weg zodat Ewijk nog een keer gevaarlijk kan worden met een voorzet. Deze wordt netjes binnengekopt door de spits en zo staat het 1-1
  In dezelfde minuut hadden we alsnog de volle buit kunnen hebben als Sam ruimte krijgt voor een bekeken schot vanaf zo’n 20 meter. Zijn bal komt helaas buiten het bereik van de keeper op de lat en zo staat de eindstand van vanmiddag op 1-1.
  Konden we dit seizoen prima wedstrijden over de streep trekken dan lukte dat vandaag net niet. Laten we zeggen dat de druk van Ewijk maar ook hun werklust dit punt voor hun rechtvaardigt.

  Dit was de laatste wedstrijd uit de heenronde en volgende week spelen we uit bij Blauw Wit
  voor de terugronde. De aftrap is om 14.00 uur op sportpark De Schoonhorst te Nijmegen.
  Hopelijk komen jullie onze jongens weer steunen!