• SC MILLINGEN 1- BLAUW WIT 1 UITSLAG 3-2

  1 okt 2023
 • SCM 1 wint terecht van Blauw Wit 1

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Loek Heijmink, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Frenk Huisman (C), Aaron Heijmen, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Owen Schenning, (Tim van Duin) en Sam vd Velden (Tim Gesthuizen)

  Na de moeizame start vorige week tegen Victoria mochten onze jongens het vandaag thuis opnemen tegen Blauw Wit uit Nijmegen. Willie had de beschikking over dezelfde groep als vorige week waarbij Bram Slotboom nog steeds ontbreekt. Spijtig genoeg zullen we Bram voor langere tijd moeten missen i.v.m. een ernstige knieblessure.
  Om 14.30 uur floot scheidsrechter Horris voor de aftrap en ging en ging het balletje rollen. Op een prima grasmat en onder prettige weersomstandigheden was het al gauw duidelijk dat Blauw Wit een voetballende ploeg heeft die graag aan de bal is. Van beide kanten werd er prima gecombineerd en was het vaak de eindpass die beter kon.
  In de 6 e minuut weet Joey met een schitterende bal vanaf het middenveld Aaron te bereiken achter de laatste linie van de ploeg uit Nijmegen. Aaron blijft koel en lobt de bal over de kansloze keeper in het doel 1-0.
  De voorsprong was maar voor korte duur want slechts 4 minuten later geven we spits van Blauw Wit de ruimte om de bal voor Chiem zijn voeten weg te kapen en de bal binnen te schuiven 1-1.
  De beide teams waren gelijkwaardig en de strijd werd vooral op het middenveld beslecht. Aaron, Frenk en Joey waren in pittige maar sportieve duels verwikkeld en kwamen hier steeds beter uit omdat onze jongens geleerd hebben van vorige week en ook van zich af wisten te bijten. Lekker mannen!
  In de 36 e minuut wordt Owen vanuit een ingooi bereikt in de zestien maar zijn pass die mislukt komt dan toch wat gelukkig voor de voeten van Joey die Aaron weer weet te vinden maar deze keer kan de keeper hem makkelijk verwerken. In de 37 e minuut heeft Owen een vrije schietkans vanaf de zestien maar ook zijn schot is recht op de keeper.
  SCM gaat door met het vinden van openingen en dan is het in de 39 e minuut een briljante bal van de voet van Joey die het hoofd van Loek Huisman vindt. Loek die al gezien had dat Owen vrijstond in de vijf kopte hem perfect door en Owen kon de niet te missen kans makkelijk binnentikken 2-1. Wat een beauty van een doelpunt door het driehoekje wat eraan voorafging. Dit was ook de ruststand.
  Op het terras konden de aanwezige toeschouwers lekker chillen op de deuntjes van FeestDJ Jos Vink onder het genot van een goudgele rakker of iets dergelijks.
  Na de rust heeft Blauw Wit wat verse krachten ingebracht en gaat het op zoek naar de gelijkmaker.
  Onze jongens hielden stand maar helemaal gerust was men er niet op. De 2-2 hing eerder in de lucht
  dan een uitbreiding van de voorsprong.
  Maar dan in de 77 e minuut beland een aanval die over vele schijven ging via Owen, Loek Heijmink, Loek Huisman en uiteindelijk de aflegger van Tim Gesthuizen aan Joey tot de verlossende treffer.

  Joey wist de bal perfect binnen te schuiven in de rechterbenedenhoek 3-1. De buit leek binnen voor vandaag.
  Zo’n 3 minuten later als de over links doorgebroken Loek Heijmink in de zestien wordt aangetikt van achter legt de leidsman de bal op de stip. Loek Huisman had de wedstrijd op slot kunnen gooien maar zijn penalty eindige in het vangnet.
  Dan in de 92 e minuut is er vanuit het niets nog een laatste stuiptrekking van Blauw Wit en geven we eigenlijk te makkelijk nog een doelpunt weg 3-2. Dit was tevens zo’n beetje de laatste actie van deze terecht door SCM gewonnen wedstrijd.
  We zagen vandaag een goed spelend SCM met voldoende wilskracht voor een goed resultaat anders dan vorige week. Meer jongens haalden deze week hun niveau en lieten zien weer stappen te hebben gemaakt ten opzichte van de vorige seizoenen. Ga zo door mannen!
  Volgende week spelen we uit bij Rood Wit om 14.00 uur. Zij speelden gelijk thuis tegen Victoria 2-2 en waren de eerste competitieronde vrij.
  We hopen op jullie steun komende zondag!

  Let op er zijn wegwerkzaamheden en het sportpark moet via een alternatieve route worden bereikt.
  Vanaf het dorp de 2 e afslag op de rotonde bij de molen (Herwendaalseweg), volgende rotonde 1 e
  afslag (2 e Colognes), 1 e weg links (Knapheideweg), 1 e weg links (Hemeltje), 1 e weg links (Kapittelweg),
  na 50 mtr aan de rechterkant het sportpark van Rood Wit.