• SC MILLINGEN 1- BATAVIA 1 UITSLAG 2-1

  19 nov 2023
 • SC Millingen pakt volle buit na late counter tegen Batavia

  2-1

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Tim Gesthuizen, Loek Huisman, Joey Wijnhoven (C), Rik Grintjes, Owen Schenning, Jip Otten (Sam van der Velden)

  Vandaag een verslag van Ties Otten (broer van Jip). Niet dat de vaste verslaggever er niet was maar een dergelijk initiatief moet je kunnen waarderen.
  SC Millingen heeft zondagmiddag thuis gewonnen van Batavia. Het leek van de regen in de drup te gaan, maar de mannen van trainer Willie trokken in de slotfase de winst naar zich toe. Op sportpark De Hove werd het 2-1.
  Batavia bivakkeert in de onderste regionen van de 4e klasse D. Daar was in het begin echter weinig van te merken. De bezoekers kwamen na een fantastische goal op voorsprong. Een afgeslagen bal werd pardoes op de volley genomen en daarmee liet hij Chiem kansloos.
  Vervolgens ging het spel op en neer. Millingen ging niet bij de pakken neer zitten, maar liet het balletje maar moeilijk rondgaan. Batavia probeerde daarvan te profiteren, maar liet dit na. De grootste kansen van de eerste helft waren uiteindelijk wel voor de thuisploeg. Zo had Owen de gelijkmaker op zijn schoen, maar ging zijn schot over. Ook Jip had de stand gelijk kunnen trekken, maar de doelman reageerde met een goede reflex op zijn kopbal.
  Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Ondertussen was het zonnetje op sportpark De Hove al een tijdje verdwenen en viel het met bakken uit de hemel in de polder. Dit leek illustratief voor de middag te gaan worden. De duels gingen steeds harder en de scheidsrechter kreeg maar geen grip op de mannen op het veld. Ook in het tweede bedrijf was Millingen de bovenliggende partij, maar liet het ook kansen aan Batavia. Scoren deden zij echter niet meer, waar Millingen dat wel deed. Een schot van Loek werd in eerste instantie nog gered door de doelman, maar viel zo voor de voeten van de ingevallen Sam. Hij zette zo de 1-1 op het scorebord.

  Niet lang hierna was Batavia levensgevaarlijk. Een buitenspeler van de bezoekers werd op Chiem afgestuurd, maar de tegenstander wachtte te lang en hierdoor kon onze doelman redding brengen. In de slotfase leek het nog mis te gaan, maar niks bleek minder waar.
  Batavia kreeg een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied en een gevaarlijke voorzet leek in de maak. De Millingse eenmansmuur was echter op zijn hoede en kopte de bal al weg voordat deze de zestien kon betreden. Daaruit vloeide een scherpe counter voort van de blauw-zwarten. Joey werd weggestuurd, hield zijn tegenstander in de sprint knap van zich af en schoof de bal rustig binnen. In de resterende speeltijd probeerde Batavia het nog wel, maar kon het niet meer. Een zwaarbevochten duel, maar wel weer drie punten voor Millingen. Hiermee blijven zij bovenaan staan iop de ranglijst met een voorsprong van vijf punten op Germania. De Groesbekers hebben echter nog wel twee wedstrijden in te halen.

  Supporters, bedankt voor jullie steun ondanks de zeer barre weersomstandigheden. Grote klasse.

  Volgende week zondag speelt SC Millingen een uitwedstrijd tegen OSC 1. Op sportpark Nieuw Balveren wordt er dan om 14.00 uur afgetrapt.