• SC MILLINGEN 1- ANGEREN 1 uitslag 1-0

  7 apr 2024
 • SCM pakt de volle buit tegen Angeren

  1-0

   

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Loek Heijmink, Joey Wijnhoven, Aaron Heijmen, Tim Gesthuizen, Loek Huisman, Owen Schenning en Sam vd Velden (C)

  Voor de verandering speelden we eens op zaterdagavond i.v.m. een wedstrijdje in het Gelredome op zondag. Voor de match tegen Angeren konden Willie en Richard weer beschikken over van een schorsing teruggekeerde Owen maar ontbraken Tim, Bram en de voor een wedstrijd geschorste Tieme. De uitwedstrijd tegen Angeren die een zwaarbevochten puntendeling opleverde (3-3) deed vermoeden dat het wel eens een boeiende pot voetbal zou worden.

  Om 18.30 uur floot scheidsrechter Middelman, die de wedstrijd uitstekend zou leiden, af op goed bezocht sportpark de Hove waaronder zich een paar spionnen van de Stekkenberg bevonden. Na 15 minuten spelen zagen we een Angeren dat duidelijk moeite had met het spel waarbij de gesteldheid van ons hoofdveld zeker geholpen zal hebben. Onze jongens waren met wat halve kansen en corners waarbij ook de lat al eens geraakt werd van het Angeren doel duidelijk de bovenliggende partij.

  Het eerste echte gevaar kwam na bijna 20 minuten toen Sam over rechts kwam opzetten en diens voorzet tot Owen kwam die de keeper met een kopbal tot een ultieme redding dwong. Na een half uur spelen beloonden de blauw zwarten zich terecht via een aanval over links waarbij Loek Huisman de bal bij Joey bracht die Sam weer wist te vinden. Sam wist in de zestien vanuit de draai de bal fraai binnen te schieten 1-0.

  Op slag van rust werd het nog even spannend toen de aanvoerder van Angeren met een door hem zelf opgezette kans Chiem, die vandaag ook weer geweldig keepte, tot een serieuze redding dwong met een schot. Ruststand 1-0

  Na de thee ging SCM verder met het voorwaartse spel om de wedstrijd te beslissen. In de 50e minuut zet Sam de keeper van Angeren aan het werk als zijn voorzet nog net voor de lat weggetikt kan worden tot corner. In de 57e minuut is Owen weg over links en speelt hij Sam in. Het schot van Sam wordt nog net geblokt en tot corner verwerkt. Uit deze corner komt de bal bij Owen terecht die de bal opnieuw inbrengt voor het doel van Angeren en Tim de keeper andermaal tot een reflex dwingt om te voorkomen dat hij met de kop scoort.

  In de 60e minuut krijgen onze jongens opnieuw een kans om de score te verruimen Sam weg is over rechts en na een actie Joey weet te vinden. Het schot van Joey kan nog net onschadelijk worden gemaakt door de keeper met wat hulp van zijn verdediging. Onze jongens hadden flink wat energie in de wedstrijd gelegd maar nog steeds was het slechts 1-0. Er brak nu een fase aan waarbij zichtbaar een aantal jongens vermoeid begonnen te raken en pijntjes en kramp vertoonden. Angeren leek dit signaal goed op te vangen en kroop wat meer uit zijn schulp en kwam zodoende ook vaker richting Chiem opzetten.

  In de 75e minuut schoot het bij Joey weer eens in de hamstring en was Jip zijn vervanger. Vijf minuten later was het ook klaar voor Owen, die flink wat werk verzet had voorin, die met kramp eraf ging voor Rik. Met blessuretijd erbij was het nog 20 minuten billenknijpen op de Hove om de voorsprong te verdedigen. We kwamen er nog sporadisch uit waarbij Jip nog wel een mooie kans kreeg om de overwinning veilig te stellen maar zijn inzet ging naast het doel.

  Helaas voor Angeren was onze verdediging ook vandaag een onmogelijk te passeren station en wist Chiem met een aantal goede reddingen zijn doel schoon te houden. Een bijzondere vermelding gaat vandaag naar Tijn Grintjes die praktisch alle duels wist te winnen en de aanvalslinie van Angeren tot wanhoop wist te brengen. Eindstand 1-0

  Wederom een geweldige prestatie van onze jongens die in de race om de titel nog steeds de touwtjes in eigen hand hebben.

  Zondag 14 april treden wij aan tegen Batavia op sportpark de Hoppenhof om 14.00 uur. Wij zien jullie dan graag weer!