• ROOD WIT 1 -SC MILLINGEN 1 UITSLAG 0-7

  8 okt 2023
 • SCM 1 wint eenvoudig bij Rood Wit 1

  0-7

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Loek Heijmink (Tijn Grintjes), Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Frenk Huisman (C), Tim Gesthuizen, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Owen Schenning (Jip Otten), Tim van Duin (Bjorn van Rijsbergen))

  Na de sterke overwinning tegen Blauw Wit vorige week trokken wij vandaag richting Rood Wit via een omleiding die erg mee bleek te vallen. Iedereen was dan ook op tijd om de aftrap om 14.00 uur bij te wonen. Willie moest het vandaag zonder een geblesseerde Sam, Rik en zieke Aaron doen en ook ontbrak Bram zoals bekend nog. Dat betekende basisplekken voor de beide Tims. Tim van Duin mocht het op de rechterflank doen en Tim Gesthuizen op het middenveld.
  Om 14.00 uur floot scheidsrechter Schenk voor de aftrap op sportpark Hoekelumse Eng en zagen we al gelijk dreiging vanaf Groesbeekse kant. Ze wilden ons verrassen maar de aanval over rechts leverde niks op. Welgeteld 1 minuut later viel SCM aan over rechts via Tim van Duin die de bal op maat bij Joey wist te bezorgen. Joey wist er wel raad mee en kopte de bal bekeken binnen in de rechterbovenhoek 0-1. Dat was nog eens een droomstart op de mooie grasmat van Rood Wit.
  In de 3 e minuut kwam de bal bij Owen voor de voeten die vanaf de zestien uithaalde richting doel.
  Zijn bal belande echter tegen het hoofd van een Rood Wit verdediger. Amper weer 2 minuten later kwam Loek Huisman in de 5 e minuut opzetten vanaf links en wist een schot te lossen op hun doelman die deze goed wist te verwerken.
  Dan weet Tim Gesthuizen in de 7 e minuut goed door te zetten in een duel op het middenveld om vervolgens Owen te bereiken. Deze weet de keeper mooi te omspelen maar raakt iets te ver naar rechts waardoor zijn poging een lastige werd en in het zijnet belande.
  Dan kabbelt de wedstrijd door en kan Rood Wit weer wat meespelen in deze ontmoeting. Wellicht was het een nodige adempauze van de blauw zwarten na een enerverende start voor een volgend offensief. In de 19 e minuut weet Loek Huisman de bal te passen richting Tim van Duin. Deze weet op zijn beurt Joey te vinden die de bal zakelijk weet binnen te schuiven en de keeper kansloos te laten 0-2.
  Vier minuten later neemt Joey een corner van rechts die door iedereen gemist wordt maar niet door Tim Gesthuizen die de bal keurig binnenkopt 0-3. En zo stond het na 25 minuten al 0-3 voor SCM. Een ongekende weelde daar wij de laatste jaren tegen Rood Wit meestal het onderspit delfden. Dan kan Tim van Duin net voor rust het nog erger maken voor Rood Wit. Hij speelt zichzelf vrij vanaf links en weet dan snoeihard binnen te schieten rechts in de benedenhoek 0-4.
  Zo dat was nog eens een lekker bakje thee voor onze jongens en hun staf. Omdat Willie inmiddels wel weet dat onze jongens wellicht wat nonchalant kunnen worden bij zo’n voorsprong gaf hij ze dringend mee vooral door te gaan in de discipline van de 1 e helft en de nul vast te houden als teamprestatie voor deze match. Zo geschiedde…..
  Wellicht de snelste goal ooit na de thee was aanstaande. Vrijwel direct vanuit de aftrap kwam Loek Huisman vanaf links opzetten. Zijn pass in de zestien was perfect op maat voor Owen die hem door de benen van de arme doelman wist binnen te tikken 0-5. Een minuut later kon Frenk afdrukken vanaf 20 meter maar zijn schot ging net langs. In de 50 e minuut weet Owen zich vrij te spelen en te komen tot een schot. In de ogen van de scheids werd hij hierbij te veel gehinderd en leverde dit een vrije trap op net buiten de zestien. De trap van Joey raakt via een rebound voor de voeten van Tieme net buiten de zestien die de bal met een heerlijke volley achter de doelman weet te brengen 0-6. Rood Wit is inmiddels gevallen en ziet de ene na de andere aanval van SCM op zich afkomen. In de 53 e minuut een ingooi op Owen die weg weet te draaien en een volley op de doelman richt. Via de rebound komt de bal voor de voeten van Joey maar zijn schot mist scherpte. Een minuut later mag Joey het weer proberen als hij vanuit en corner wordt aangespeeld maar ook deze gaat helaas net over. In de 56 e minuut een spaarzame aanval van Rood Wit over links en dan zien we een goed uit zijn doel gekomen Chiem zich lang maken richting de bal en deze aanval onschadelijk maken. In de 58 e komt Frenk goed door op links en weet Loek Huisman in te spelen. Deze legt een leep balletje af op Owen in de zestien maar die had hem even niet verwacht helaas. In de 61 e minuut stuurt Loek Huisman Owen weg richting het Rood Wit doel en deze weet weliswaar de doelman te passeren maar diens schot rolt voor het doel langs de achterlijn over. In praktisch dezelfde minuut wordt Owen weer weggestoken maar ziet hij zijn schot in het zijnet belanden. In de 65 e minuut weet Loek Heijmink de bal op Loek Huisman te passen maar zijn schot kan net gepakt worden door de doelman van Rood Wit. In de 70 e minuut krijgt Joey de bal bij Tim Gesthuizen over links. De voorzet van Tim Gesthuizen wordt via een sliding ongelukkig verwerkt tot een eigen doelpunt door de Rood Wit verdediger 0-7. Inmiddels zijn er wat wissels en krijgt de complete bank speeltijd van Willie. Het laatste wapenfeit van Rood Wit en ook van de wedstrijd was in de 76 e minuut toen er vanaf de zestien een schot werd gelost maar deze mistte richting.

  Het was dus een eenvoudige overwinning die op voorhand zeker niet was ingecalculeerd. Heel prettig voor ons elftal was dat de jongens die het vandaag mochten laten zien, Tim van Duin en Tim Gesthuizen, zeer verdienstelijk speelden. Dan deden de andere negen gelukkig ook en zo kwam deze uitslag tot stand. Ook complimenten voor onze achterhoede dat zij vandaag niks wisten weg te geven.
  Komende zondag trappen we om 14.30 uur af op sportpark de Hove tegen FC Kunde 1. Dat wordt ongetwijfeld weer een leuke pot voetbal tegen een tegenstander die altijd wil voetballen. Komt allen
  onze jongens steunen komende week!