• RODA`28- SC Millingen uitslag 2-1

25 sep 2022
  • Tja een wedstrijd in drie delen kan niet goed zijn voor het ritme. De wedstrijd begon en Roda toonde meteen de volle inzet en enthousiasme. Na 10 minuten ontsnapte hun linkerflankaanvaller aan de Millingse verdediging, omspeelde Chiem en het was 1-0. SC Millingen kwam later meer uit hun schulp en vond de weg naar het Roda doel. Maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Tot Rik Vermeulen werd bereikt en die toen in de 28e minuut de doelman van Roda kansloos liet met een harde knal. Dat was dus 1-1 en verdiend. In de 34e minuut viel een Roda speler plotseling ter aarde en later bleek dat hij de knieschijf aan de buitenkant had zitten. Wachten op de ambulance dus. Die kwam ook en reed het veld op, de spelers waren al in de kleedkamer.  Na medische behandeling werd de speler meegenomen naar het ziekenhuis. We begonnen aan de laatste 11 minuten van de eerste helft en daarin gebeurde niets noemenswaardig. Na de echte rust gebeurde er van alle behalve goed voetbal. Millingen kopieerde Roda en de ballen vlogen over het veld van beide kanten. Tot er een echte aanval van Roda kwam en Menno werd uitgespeeld en een ongelukkige sliding inzette en de speler stortte ter aarde en de bal op de stip. Chiem zat er echt kort bij maar toch ging de bal in het netje. Millingen wisselde en probeerde aan te vallen maar enkele spelers hadden hun dag niet. Het lukte geheel niet en echte kansen kwamen er niet. Behalve vlak voor het einde toen Roda de adem inhield. Corners werden veel te hard genomen en Menno was het spoor ff bijster en wilde de bal in het Roda strafschop gebied zelfs met de handen vangen. Roda spelers vroegen om een gele kaart en de scheidsrechter gaf hem en dus de 2e gele kaart. Dus rood en zondag kan Menno dus alleen maar toekijken. De wedstrijd ging dus verloren geheel onnodig verloren.  Millingen verloor van felle inzet en enthousiasme en dat moet niet nodig zijn. De ploeg kan veel meer en moet dat aanstaande zondag weer laten zien thuis tegen NSVV Kunde.

We gaan ervan uit dat de ploeg er dan weer staat en een stap naar voren kan maken.