• RODA'28 1- SC MILLINGEN 1 UITSLAG 1-6

  28 apr 2024
 • Millingen na oppermachtige 2e helft langs Roda’28

   

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Pelle Kuster (Levi Heijmink), Menno Houkes, Robin vd Hoeven (Stijn van Steen), Tieme van Eck, Tim Gesthuizen, Joey Wijnhoven (Jip Otten), Aaron Heijmen, Loek Huisman, Owen Schenning en Sam vd Velden (C)

  Na de geweldige overwinning thuis tegen OSC (4-3) stond vandaag de wedstrijd uit tegen Roda’28 uit Winssen op het programma. Willie en Richard moesten het vandaag doen zonder Loek Heijmink, Bram Slotboom en Tim van Duin. Ook Tijn Grintjes viel tijdens de warming-up uit met een blessure.

  Om 14.00 floot scheidsrechter Wannet, onder toeziend oog van de massaal meegereisde supporters uit Millingen, voor de aftrap en zagen we een matige start van de Millingenaren. Dit resulteerde direct in een vroege achterstand: Vanaf links werd de bal voor het doel gegeven waardoor Joost Gerrits van Roda in de 6e minuut binnen kon tikken: 1-0. 

  Millingen kreeg moeilijk grip op Roda, na een kwartier voetballen kwam hun spits oog in oog met doelman Chiem Haukes, gelukkig wist hij de bal te stoppen. Na deze kans kwamen de blauw-zwarten beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in meerdere kansen: In de 20e minuut dribbelde Menno Houkes het middenveld in, hij gaf de bal aan Sam van der Velden die wist uit te halen, helaas miste deze net het doel. Kort daarna bracht Sam de bal voor bij Tieme van Eck, zijn schot miste kracht en ging voorlangs. Even later wordt na vlot combinatiespel op het middenveld Loek Huisman een-op-een gestuurd met de doelman, ook hier kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

  Dan, vlak voor rust, volgt er een corner voor SC Millingen. Na een scrimmage in de 16 meter komt de bal voor de voeten van Tim Gesthuizen, net voordat hij de bal wilt binnenschieten wordt hij in zijn rug gelopen; Scheidsrechter Wannet wees direct naar de stip; Strafschop. Joey Wijnhoven ging achter de bal staan, maar schoot helaas over. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

  Millingen was het eerste kwartier van de 1e helft niet zichzelf en gaf te veel kansen weg aan Roda, het laatste halfuur was beter en creëerde de ploeg van Willie Willems meerdere kansen, helaas viel de bal net niet goed.

  In de 2e helft begonnen de blauw-zwarten goed. Owen Schenning kreeg direct een kans tot scoren, zijn poging werd nog gepakt door de keeper van Roda’28. Kort daarna is het wel raak; Aaron Heijmen stuurde Sam van der Velden de diepte in, die de bal voor wist te krijgen bij Owen Schenning, deze poging ging wel binnen! 1-1.

  En vanaf nu ging het hard. Sam leek direct na de 1-1 de 1-2 maken, maar zijn doelpunt werd nog afgekeurd vanwege buitenspel. Toch werd het vrij snel na de gelijkmaker alsnog 1-2 voor Millingen; Loek Huisman werd de diepte in gestuurd, met een voorzet wist hij Sam te bereiken die de bal kon binnen tikken. Zo had Millingen binnen 10 minuten in de 2e helft, de wedstrijd volledig omgedraaid.  

  Kort daarna, in de 60e minuut, wist Owen Sam te bereiken. Hij schoot de bal langs de keeper en tekende voor zijn 2e van de middag; 1-3.

  Waar Millingen in de 1e helft vergat te scoren, vielen in de 2e helft de goals als warme broodjes. In de 65e minuut kwam de bal via Sam bij Joey Wijnhoven, hij schoot met rechts de bal in de verre hoek; 1-4. De 1-5 kwam op naam van Owen Schenning, hij wist de bal binnen te werken na een voorzet van Loek Huisman. In de 80e minuut begon Tieme aan een solo, hij gaf de bal, na een een-tweetje met Loek Huisman, voor het doel. Deze werd door een been van een Roda verdediger binnen gewerkt; 1-6.

  Na precies 90 minuten gevoetbald te hebben, floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Na een zwak begin van de Millingenaren werd de wedstrijd volledig omgedraaid in de 2e helft, waarin de ploeg erg sterk speelde.

  Door de overwinning van SC Millingen en Germania blijft het gat 6 punten (SCM heeft een wedstrijd meer gespeeld) in het voordeel van de Millingenaren. Aanstaande zondag staat er geen wedstrijd op het programma. Zondag 12 mei treffen we op Sportpark de Hove Germania. Dit betekent dat bij een eventuele overwinning van SC Millingen de schaal omhoog kan worden gehouden. 

  Wij roepen bij deze al onze supporters op om 12 mei massaal naar Sportpark de Hove te komen om onze jongens te steunen in de strijd om het kampioenschap! 🖤💙