De Toppers van JO8-2 uit tegen De Treffers JO8-2 (25-11-2017)

Uitslag: 6 - 11


Vrijdagavond, 24 november, de training

Rik geeft dit keer de training alleen. Beau en Robin H zijn afgemeld. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht, waaronder het troosten van Lynn en Vince en het ontwijken van zeer hoog geschopte ballen van Neill (er ontstaat wel enige twijfel of er een ufo of een bal te zien is op de foto – of zijn ze echt zo hoog geschopt dat ze bijna buiten het camerabereik vallen?).

Door de gedisciplineerde training van de trainer en de daarmee samenhangende rust op het veld, kunnen de ouders met een gerust hart langs de zijlijn kletsen over ditjes en datjes zoals: de naderende bevalling van Rosanne (daarover later uiteraard meer details in een van de volgende verslagen) en er wordt een verklaring gezocht voor de groeiende buiken van Berry en Barry. Het baart ons wel zorgen dat de Peijnenburg gangsters nog steeds actief blijken te zijn en er wederom iemand schaamteloos met een drinkfles van een ander vandoor wil gaan (misschien dacht ze dat er blauwe Hugo in zat? – en ze die alvast binnen had voor haar zebrafeest komend weekend - daarover later vast meer in een volgend verslag)….Gelukkig was daar de leidster om er nog net op tijd een stokje voor te steken en Diddy op heterdaad te betrappen. Rondom Marjolein blijft het ook nog spannend, want zou ze morgen de door haar meegenomen keeperssokken, behorende bij SCM wel netjes aan Frank mee teruggeven, we gaan het zien……

Zo’n inspirerend uurtje langs de kant brengt soms ook relationele verwarring met zich mee….Want hoe lang zijn Rosanne en Berry eigenlijk samen? Weten ze het zelf eigenlijk nog wel? En om het goed te maken dat Berry er  toch echt naast blijkt te zitten, belooft hij plechtig dat hij gaat stoppen met roken (en de leidster belooft plechtig aan Rosanne dat ze het zal noteren in het verslag). Nou Berry succes, het is nooit te laat je leven te beteren en we blijven je nauwlettend volgen natuurlijk. Tijdens de training heeft de leidster altijd het voorrecht om de wastas op te halen en in de warme bestuurskamer het belangrijke vrijdagavondoverleg bij te wonen. Ditmaal zat er een verrassing in de wastas; een persoonlijk briefje van Judith, of de leidster voortaan wel de bidons leeg wil maken omdat anders de hele tas nat wordt en nu moesten ze die droog maken. Super service weer….en ik zal mijn leven beteren uiteraard 😉.

Na de training zorgt Esther ervoor dat zowel Xavi als Jim een royaal knoflookbad krijgen zodat ze de Treffertjes eens goed uit hun buurt kunnen houden zaterdag. Ook Barry wordt er enthousiast van en besluit de groepsapp in de avond vroegtijdig te verlaten door in een whiskeybad te duiken. (achteraf gezien begrijp ik nu waarom hij er zaterdagochtend niet was). Heeft al die knoflook ook het gewenste resultaat gehad? Daarover straks meer.

Zaterdagochtend, 25 november, 7:45 uur, de wedstrijd

Rik is als eerste aanwezig (maar stiekem was Diddy net iets eerder maar dat wil Rik niet toegeven) en begint om 7:44 uur al te appen waar iedereen toch blijft….maar de ene is nog drukker met het krabben van de auto dan de ander. De leidster ligt dan nog heerlijk op een oor en laat alles eens lekker aan haar voorbij gaan. (Immers is Jim elders onder gebracht.) Maar schiet ineens wakker en gaat met vliegende vaart en piepende banden, met ongekamd haar, met kinband 😉, maar zonder make-up, maar uiteraard met zonnebril naar de verzamelplaats, daar doet ze nog een greep in haar jaszak en komt tot de ontdekking dat er geen pen en papier in zit voor het maken van aantekeningen. (gelukkig is daar Jim die zijn net verkregen speelgoedwisbordje uit zijn schoen hiervoor wel wil afstaan – dan maar op de telefoon). Gelukkig kan niemand de leidster missen en heeft iedereen gewacht 😊. Met gillende sirenes verlaten we de verzamelplaats en vertrekken naar de Treffertjes.

Eenmaal aangekomen haalt Frank voor iedereen een lekker bakkie koffie. De leidster ziet dat vanaf de zijlijn gebeuren dat iedereen met een bakje koffie staat…..en denkt…. en ik dan? Ik heb het zo hard nodig….en roept helemaal niet ongeduldig iets van: ‘lekker zeg, koffie!’ Sorry Frank, ik zal nooit meer zo ongeduldig zijn….(ik had ‘m gewoon heel hard nodig) en zag je niet aankomen…..