De Toppers van JO8-2 uit tegen BVC’12 JO8-1 (11-11-2017)

Uitslag: 4 - 2


Vrijdagavond is het zover, Sander en Berry hebben zich opgeofferd om de training over te nemen van Clyde en Rik want die hebben elders iets te doen. Ook François had dit graag gedaan maar is de volgende keer aan de beurt 😊. Neill leefde de hele week toe naar de training van zijn eigen vader en Robin de K vroeg zich af of dat wel goed zou gaan. Maar het ging echt top heren, fijn dat jullie dit wilde doen! Zoals ze wel eens zeggen; als de kat van huis is dansen de muizen op tafel… dat was nu helemaal niet aan de orde. De inleentrainers hadden het zelfs best rustig. Lynn, Beau en Robin H hebben zich namelijk afgemeld. De supporters aan de zijlijn hadden eigenlijk gehoopt de geluidloze sprint van Berry te gaan zien maar voor de verandering had hij zijn houten been aangetrokken. Het was een pittige maar vrolijke training en dat was zaterdag dan ook terug te zien op het veld. Chapeau!

Na thuiskomst van de training en (vermoedelijk) bij het instellen van de wekker begonnen de eerste apps binnen te stromen….Moeten we wel echt om 8:00 uur al vertrekken? Kan dat niet wat later? Na een stevige onderhandeling strijkt de leidster over haar hart en besluit dat iedereen om 8:15 aanwezig mag zijn, m.u.v. Clyde die mag gewoon om 8:00 uur komen dan heeft hij nog tijd voor zijn Millings kwartiertje. Maar vanaf volgende week geldt deze regel ook voor Rik (later daarover meer). Hierna wordt de app gesloten en wordt iedereen gesommeerd zich koest te houden op de app om ervoor te zorgen dat de kids op tijd naar bed gaan want we moeten het ditmaal stellen zonder onze beste dame Lynn.


Zaterdagochtend, 08:15, iedereen is compleet, o nee, nu is Rik weer te laat. (hoe zit dat ook alweer met het goede voorbeeld geven?) De fanatieke supporters zijn natuurlijk weer keurig op tijd en staan al blauwbekkend te wachten tot we dan eindelijk gaan vertrekken. De leidster overweegt nog even om lekker in de auto te blijven zitten met draaiende motor (die ze volgens critici een tikkie asociaal heeft neergezet maar dat viel reuze mee),  maar besluit op het laatst dan toch maar de auto uit te komen om te tellen of we compleet zijn. En dat zijn we: gaan met die banaan. Driemaal raden wie voorop rijdt…..wat een haantjes gedrag…. Hij dacht natuurlijk last in, first out. Maar vooruit, de leidster zal het hek wel weer sluiten en galant als ze is laat ze Mieke nog even voorgaan.

Eenmaal aangekomen is het nog even wachten op Frank want hij heeft Neill en Robin H bij zich in de auto maar is nergens te bekennen….hij zal toch niet verkeerd gereden zijn? Hij zal toch niet met de mannen zijn gaan zwemmen of zandkastelen bouwen bij het Wylermeer? Gelukkig 5 minuten later zijn ze er. Op naar de kleedkamer. De douche krijgt wederom een uitvoerige keuring en is eigenlijk direct afgekeurd. De douche krijgt niet eens de kans om zichzelf te bewijzen (best sneu).  Maar bij het vullen van de waterzak begint de kraan (volgens ons  uit wraak) direct allemaal noodkreten te maken, of iets van het geluid van een opstijgende helikopter (aldus de geleerde)…..ben benieuwd wie de douche straks aandurft……. De kleedkamer is ook erg koud (bewust koud gelaten om ons uit ons spel te houden vermoeden wij. Maar we weten het eigenlijk wel zeker).

Tijdens het warmspelen van de jongens brengt Sander de trainers en de leidster een lekker bakje Beekse pleur. En dat is maar goed ook, dan kan Rik even de paraplu wegleggen. Rik probeert namelijk de toppers in een door hem gekaderd vierkant te laten warmspelen. Zo nu en dan glipt er een topper tussendoor en dan komt Rik met de paraplu in actie (de badmeester van vroeger is er niks bij). Maar goed, na de koffie gaan de jasjes van de spelers uit en dan kunnen we beginnen.