De Toppers van JO8-2 uit tegen Achilles’29 JO8-2 (4-11-2017)

Uitslag: 7 - 8

Ditmaal is het Rik die de vrijdagavond training alleen geeft omdat Clyde een feestje van zijn dochter heeft. Rik heeft zijn handen vol aan een kletsend duo, opruimen van alle spullen en in het gareel houden van alle kids, even lijkt Beau kwijt….tenminste dat denken de toeschouwers maar het is een grapje 😉 Achteraf kan Rik geen boe of bah meer zeggen behalve: man, man, man wat een training. In de tussentijd hebben de supporters het ook erg druk met het leed dat bevallingsverhalen heet. Het ene bevallingsverhaal is nog heftiger dan de ander en Berry was ditmaal verdacht stil…. Toch is iedereen het erover eens dat het ’t allemaal waard is geweest, ik bedoel kijk ze nu eens rondsjeezen op het veld….een en al trots.


Zaterdagochtend als de haan zelfs zijn oogjes nog dicht heeft, staan de toppers al klaar voor vertrek. Ellen staat zelfs om 7.10 al in de startblokken. Rik is er dit keer niet bij maar gelukkig is Clyde wel van de partij alhoewel, waar is hij eigenlijk? Of was het toch een latertje gister? Daar is het verlossende berichtje: “rijden jullie maar vast, ik kom rechtstreeks met Xavi naar Groesbeek”. Het is dus een latertje geworden😉.

De rest van de keurig op tijd zijnde kids met hun aanhang vertrekken gemotiveerd naar Groesbeek. De mist trekt op en het zonnetje komt langzaam door. (Achteraf bleek dat Marjolein haar snowboots beter thuis had kunnen laten). Ellen neemt zoals altijd (als ze naar Groesbeek gaat) weer de sluiproute en probeert de leidster af te snijden maar dat lukt net niet en haakt toch maar achteraan aan samen met Mieke 😉.

Eenmaal aangekomen bij Achilles stemt de leidster nog even op afstand af met Clyde over wie als eerste in het doel gaat, wie de eerste wissels worden en dan kan dan eindelijk, na een uitvoerige keuring van de kleedkamers door een interne auditeur (ja de keuringsdienst is er niets bij), de wedstrijd beginnen.

De leidster verzorgt de warming-up voor keeper Robin H en Clyde speelt over met de andere jongens. Dan is het tijd voor de Yell. Net voordat de leidster wilt starten met “Yell, Yell, Yell wij winnen wel!” grijpt trainer Clyde net op tijd in: ‘Hallo dat is voor korfbal😊’. De Yell wordt abrupt beëindigd en  aangepast in een soort van leeuwen oerkreet en hierdoor raken de toppers flink opgepept en zetten hun strijdersblik op.