De Toppers van JO8-2 thuis tegen OSC JO8-4 (2-12-2017)

Vrijdagavond, 1 december, de avond voor de wedstrijd

Rik is het haasje om de training te geven want Clyde heeft een zakendiner en gaat 's morgens mee naar de wedstrijd als trainer/leider en spelbegeleider in een. We zijn bijna compleet met de training, Robin de K is er niet, want die is met Sander en Deborah naar Koos de Kleijn toe (ik bedoel Koos Konijn). Omdat Diddy altijd zo enthousiast is over de verslagen heeft de redactie haar beloofd dat ze dit keer een soort van bijzondere rol in het verslag krijgt. (geen idee of ze hier later spijt van krijgt) Iets wat niemand weet behalve de harde kern aan de zijlijn is dat Diddy tijdens de training graag in het net hangt, het liefst ook nog iets met een bal (maar dat laten we voor de jonge lezertjes even voor wat het isbij interesse mag je de redactie natuurlijk altijd een e-mail sturen en dan kunnen we meer gedetailleerde informatie hierover verstrekken). Je begrijpt dat hangen tegen een net zonder een muurtje erachter niet heel handig is….tenzij je van hangen houdt zoals Diddy. Maar Diddy heeft ook zo haar goede kanten. Zo neemt ze bijvoorbeeld koek mee zonder Zopie naar de training. Ook Marjolein doet haar best maar op het moment dat ze haar koek komt uitdelen is iedereen langs de zijlijn al overvoed door de megaspeculaas van Diddy.

Zoals jullie weten kon Robin de K niet bij de training zijn en ook niet bij de wedstrijd. Echter twijfelen we of we hem niet toch moeten ophalen. We hebben namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat in het huisje waar hij slaap van Koos de Kleijn, dat deze zelfde Koos de Kleijn overdag een timmerman is maar ’s avonds verandert in ..(er waren meerdere opties maar we gaan voor) Koos het Horrorkonijn. Gelukkig krijgen we zaterdagochtend een foto van een vrolijke Robin de K….(het blijkt dus niet echt een betrouwbaar bron).

Tijdens deze koude training mogen de jongens weer push-ups doen en schieten lekker van zich af op het doel en er wordt lekker een partijtje gespeeld. Natuurlijk worden door Rik alle puntjes nog even op de i gezet voor de wedstrijd van morgen.

Bij thuiskomst is er dan de groepsapp (chatbox 😉)….daar gaan we het maar niet te lang over hebben. Maar we willen toch even vermelden dat er deze vrijdagavond een soort van….WHATSSAPP BOM ontploft is. (misschien vandaar ook die landelijke storing – o nee dat was op donderdag). De leidster stelt Clyde aansprakelijk voor deze bommen want hij heeft haar vanaf het begin van het seizoen strikte instructies gegeven dat ze als leidster heeft te zorgen voor een positieve vibe in de groep (nou dat is gelukt 😉) Frank heeft als belangrijke taak het zorgen voor de tussenstand van de over en weer gestuurde appjes (en dat allemaal tussen alle liedjes van de voice in) Hierdoor weten we dat we een totaalscore van maar liefst boven de 420 apjes hebben en dat is toch echt de topscore tot nu toe. Zelfs Marjolein kon er geen samenvatting meer van maken (en de leidster is blij dat Clyde lekker aan het darten was – ik denk dat iedereen er blij om was – want je weet ‘urst dr ien en dan dr uut – dus je weet het Berry 😉).

We willen toch een hele kleine greep uit de voetbal app met jullie delen, een hele kleine want je weet #voetbaltalk it issss:

- Zo stikte de leidster tijdens het appen in de popcorn en niemand komt haar redden. Het is: ‘slikken of stikken’.

-Sander oftewel alias Koos de Kleijn is vroegtijdig afgehaakt, maakt zijn hol op om vervolgens lekker in het hol te kruipen.

-Iedereen ervaart een constant aanwezige spanning van het gevaar om uit de app gemikt te worden, wat weer zorgt voor het plannen van treinreizen voor Clyde naar onbekende bestemmingen.

-Berry wordt door Rosanne buiten gezet omdat ze zijn gehinnik vanaf de bank meer dan zat is (er is geluidsmateriaal van maar dat past helaas niet in het verslag – maar mail gerust naar de redactie als je het wilt beluisteren), uit angst voor brekende vliezen durft ze hem niet meer terug naar binnen te halen omdat ze anders een schaatsbaan krijgt voor de deur.

-Besloten wordt dat Berry zichzelf maar moet redden hoe verstijfd of verkleumd hij ook is. (moet hij maar niet stiekem buiten roken – ja Berry, de leidster rook het tijdens de training al….het gaat niet goed met die stoppoging).

-We zijn het er in ieder geval over eens dat deze chatbox niet ophoudt – niet vanzelf…..

Zaterdagochtend, 2 december, 10:45 uur, de wedstrijd

De autoramen moesten flink worden gekrabd (en de ouders hebben dan ook spijt dat ze te lang in de chatbox zijn blijven hangen gisteravond). Er is geen konijn die zijn hol uit wil vandaag want het is  maar liefst -3 graden. De leidster heeft een tas vol dekens bij en warme mutsen (geen kind die ze gebruikt heeft maar goed het gaat om het idee). Menig ouder hoopte dat de wedstrijd afgelast zou worden, maar helaas, er moet gewoon geknokt worden voor een overwinning en het liefst vandaag nog en anders in ieder geval voor de winterstop.

We zijn nog vergeten te vermelden vorige week, dat Frank inderdaad netjes de keeperssokken mee teruggebracht heeft, maar hij heeft vervolgens geprobeerd 2 Linders jasjes in zijn tas mee te pikken. Gelukkig is de poging tot diefstal nog net op tijd ontdekt door een strenge tassencontrole die bij de deur is uitgevoerd nadat de jasjes bij het aankleden ineens vermist waren. Frank…..we houden je in de gaten en je vrouw ook…..(daarover later meer). De Toppers kleden zich om, mutsen gaan af (hebben ze niet nodig), handschoenen gaan aan en de race naar het veld kan beginnen. We hebben een mooie verdeling van thermo-leggings en blote benen wat zorgt voor een mooie kleurschakering op het veld.

Barrie zorgt voor zopie zonder koek. Rik moest dat vanaf de hoek aanschouwen dat er rijkelijk koffie verdeeld werd, er 2 zopie’s over waren maar toch niets kreeg. (Tja, dan had je maar mee moeten gaan – en dat ge-bemoei vanaf het andere speelveld dat kan ook echt niet…..)