De Toppers van JO8-2 thuis tegen DVOL JO9-3 (30-09-2017)

Als onze toppers het sportpark betreden valt de regen met bakken uit de hemel. Het lukt Clyde om ze op te peppen voor de (naar verwachting) zeer natte wedstrijd. Met resultaat want de kanjers trotseren de regen met gemak! Zelfs de gelukspons was niet nodig. (nat waren ze immers toch al

De tegenstanders zijn er klaar voor, ditmaal een korte warming-up, want ook wij zijn meer dan klaar! Hella en Rik zijn vandaag afwezig dus Clyde staat er alleen voor, het zweet staat hem al snel op zijn voorhoofd, alhoewel het ook regendruppels kunnen zijn.

De start is sterk, de kids zitten goed op de bal (soms iets te  - met een bloedlip als gevolg - maar ze spelen gewoon door - de bikkels) en er wordt aardig overgespeeld. Iedere wedstrijd zien we verbetering, de trainingen werpen zijn vruchten af, nu nog doelpunten. Na een paar minuten scoort helaas de tegenstander het eerste doelpunt van de wedstrijd. Maar de JO8-2 blijft vechten en dan….SCOORT Lynn het eerste doelpunt voor Millingen, 1-1!!  We zijn weer terug in de race. Dikke duim voor jou Lynn!!! Neill was overal op het veld te vinden en stoof als een stofzuiger over het veld, altijd handig om er zo’n voetballer bij te hebben.

Gedurende de wedstrijd weet de tegenstander nog een paar keer te scoren. Helaas kunnen we het aantal doelpunten niet meer inhalen maar Beau knalt er toch nog maar mooi even twee in (een zelfs zo vanuit de corner de hoek in). Grote klasse Beau, houd dit vast dan doen we het de volgende wedstrijd nog één of twee keer!

Met Xavi op goal in de eerste helft en Robin H de tweede helft, zijn er heel wat doelpunten tegen gehouden. Heel goed mannen zo zijn we mooi weer onder de tien gebleven.  Robin K.  scoorde vandaag voor de verandering een keertje niet maar kwam wel een aantal keren gevaarlijk voor de goal en rende zich een slag in de rondte. Jim en Vince lieten zich niet zomaar van de bal zetten, lichaam erin en verdedigen maar!! We gaan nog even op dat fysieke gedeelte trainen. De bal is van jullie en van niemand anders 😅.

Nat tot op het bot is daar het einde van de wedstrijd, allemaal nog even snel een penalty en dan die dik verdiende warme douche  in. Neill trakteert dit keer op lekkere chocoladereepjes en dan was er nog de beloofde……….FRIET!! Clyde dacht er nog even onderuit te komen...... maar de kids hielden hem aan zijn woord.

Dank je wel Clyde !!!! De kinderen hebben ervan gesmuld. Eigenlijk had je zelf ook friet verdiend aangezien je leider, spelleider, verzorger(zelfs voor de tegenpartij) en veterstrikker in een was dit keer.

Vol vertrouwen gaan we op naar de volgende wedstrijd, hopelijk in de stralende zon (misschien wat te veel gevraagd maar proberen kan altijd).  Helaas geen winst (3-7)en dus geen chips na de training. Maar de chips zal niet lang in de kast blijven liggen. De eerste winst komt steeds dichterbij…..maar wanneer? Lang zal het niet meer duren!!!!

Goed weekend allemaal en tot vrijdag op de training!

Clyde, Rik en Hella
Dit maal bijzondere dank aan Ellen voor het verslag! Fijn dat je de redactie hebt geholpen :-)

Hoefseweg 21