De Toppers van JO8-2 thuis tegen de BOAC – JC- JO81G (7-4-2018)

Uitslag: 9 - 2

Donderdagavond 5 april

Er is onrust in de groepsapp. Zoals: waar de datumprikker blijft voor de BBQ, wie dan precies het vlees gaat omdraaien, wie de boodschappen gaat sjouwen en de kinderen gaat vermaken (Humanitas of Barry in clownspak….). De leidster verzekert dat de datumprikker er echt aankomt 😊. Maar er is nog meer discussie, zoals: over het feit waarom mannen vrouwen niet begrijpen en andersom. En of de leidster mannen haat (nee, alleen medelijden) En waarom mannen liever hun geld uitgeven aan boeken met blablablablah en vrouwen liever een lege pagina lezen…..daarom ditmaal weinig tekst en veel plaatjes. Want plaatjes kijken kan iedereen 😉.

Uiteindelijk komt de rust terug in de groepsapp doordat de mannen in hun “nothing-boxen” verdwijnen  (het schijnt dat dit heel voorzichtig gebeurt, zodat ze geen andere dozen aanraken) De dames daarentegen, proberen dit ook, echter raken ze volledig verstrikt in een wirwar van dozen en draden…..de mannen hopen stiekem dat de dames daar voorlopig nog even verstrikt in blijven zitten. De leidster (die er nooit ingezeten heeft) sommeert alweer dat ze er niet te lang in moeten blijven zitten want iedereen moet aan de flessenactie denken en mag niet te laat komen. En dat lukt! Maar of ze dat zaterdagochtend ook nog lukt…..(ja, toen waren het de kinderen die niet mee werkte -😉).

Vrijdagavond 6 april, geen training maar FLESSENACTIE

Barry en Berry en de (een tikkelde vertraagde leidster) geven iedereen in de kantine een warm onthaal.

Het flessenteam JO8-2: Neill, Xavi, Lynn, Robin de K en Jim onder strikte begeleiding van drillmaster Clyde, Barry (met bus), Berry, Esther, Sander en Hella met Rosa. Vince was er ook maar reed met het team van zijn broer mee.

Hierna wordt het al gauw duidelijk dat het vechten is om een mooie en korte route te krijgen en wordt er zowaar voorgekropen! Maar we krijgen een spannende route aangeboden rondom het Julianaplein, achter elk raam is wat te beleven. En flessen (voornamelijk bierflesjes) genoeg! Gelukkig is de Aldi in de buurt en die hebben lege flessen zat! (Of hadden we dat beter niet tegen de kinderen kunnen zeggen Esther – en krijgen we daar nog spijt van?)

Niet alleen het verkrijgen van de lijst geeft onrust, ook het uitstippelen van een zo efficiënt mogelijke route, geeft de nodige vertraging. Zie hierboven de foto van de daders.Robin de K en Sander zijn te laat. Dit hebben ze op zich keurig gemeld. Ze zouden zodra ze er waren even een appje sturen naar de leidster. (laat de leidster nu altijd met haar telefoon in de hand lopen, maar net nu even niet) met als gevolg dat Sander het halve dorp kan rondfietsen waar we ergens uithangen……gelukkig was daar trainer Rik (mag je eigenlijk wel appen als je de bus bestuurt?) om zich ermee te bemoeien en kon vertellen waar we waren. Eind goed al goed.