• OSC 1- SC MILLINGEN 1 eindstand 6-3

  26 nov 2023
 • SC Millingen te verzwakt voor fel spelend OSC

  6-3

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Tim Gesthuizen (Jip Otten), Loek Huisman, Joey Wijnhoven (C), Rik Grintjes (Bjorn van Rijsbergen), Owen Schenning, Sam van der Velden

  Na de late overwinning op Batavia vorige week vertrokken we deze keer naar de nummer 5 uit de competitie OSC uit Oosterhout. De ziekenboeg is met Bram Slotboom, Loek Heijmink, Tim van Duin, Frenk Huisman en Aaron Heijmen nog steeds goed gevuld. Wel had Sam de hele week goed kunnen trainen en was hij weer geschikt om Jip in de basis te kunnen vervangen. Verder was de basis elf dus
  gelijk aan de wedstrijd tegen Batavia.
  Om 14.00 uur blies scheidsrechter van Tintelen voor de aftrap op sportpark Nieuw Balveren en begon OSC direct fanatiek aan deze wedstrijd. Dat leidde al vrij snel tot gevaar toen over links OSC kwam opzetten, wat die middag nog vaker zou gebeuren aan die kant, en de speler van OSC Tim zijn hakken liet zien. De voorzet wordt dan met een rollertje maar zuiver genoeg binnengetikt door een
  teamgenoot 1-0.
  Na een kwartier was duidelijk dat SCM wat flets speelde deze middag, wat wel vaker in de 1 e helft gebeurt, en zien we een feller en sterker OSC. Dan wordt Rik weggestuurd door Joey maar kan de bal net niet voldoende controleren. In de 18 e minuut is het Tijn die opkomt over links en Owen bereikt. Het schot van Owen wordt vervolgens geblokt. Dan combineert SCM vijf minuten later via Joey, Tim en Rik om vervolgens weer bij Joey in de zestien te eindigen maar diens volley mist richting helaas. In de 25 e minuut weet Owen weg te draaien maar zijn schot werd andermaal geblokt en tot corner verwerkt. In dezelfde minuut mag Loek het vanaf zo’n 20 meter proberen met een vrije trap maar ook zijn schot mist richting en gaat over.
  In de 31 e minuut soleert Sam door de OSC-defensie maar eindigt het in een achterbal waar er meer in had gezeten voor ons. OSC levert veel strijd en troeft ons aardig af op felheid in deze wedstrijd. In de 37 e minuut weet Sam de bal goed mee te nemen richting OSC-doel na een pass van achteruit van Robin en werkt de bal keurig binnen 1-1.
  Nog geen minuut later staan we echter alweer tegen een achterstand aan te kijken als OSC weer eens over links opkomt en goed combineert waarna de bal netjes wordt binnengeschoten 2-1. Toch weten de Blauw Zwarten nog voor rust terug te komen als Rik tot een voorzet komt welke door Joey in de korte hoek wordt binnengekopt 2-2.
  Helaas was onze Tim net voor rust het slachtoffer van een enthousiast beukende OSC-verdediger wat hem een hersenschudding en mogelijk gebroken neus opleverde. We wensen Tim veel sterkte toe met het herstel en hopelijk valt de schade verder mee later deze week als de zwelling minder is.
  Opmerkelijk was dat de scheidsrechter de blessurebehandeling niet wenste af te wachten en floot voor het rustsignaal terwijl Tim nog bloedend op het veld lag.

  De meegereisde supporters waren vooral opgelucht over de 2-2 voor rust maar waren toch ook bezorgd over het getoonde spel van onze jongens tegen een zeer fel spelend OSC. Het gegeven dat we meestal in de 2 e helft sterker spelen dit seizoen gaf moed.
  Na rust was Jip de vervanger voor de inmiddels naar de 1 e hulp vertrokken Tim. In de 57 e minuut was het de hamstring van Rik, de zoveelste dit seizoen, die het begaf en hij werd vervangen door Bjorn van Rijsbergen. Een minuut later is het OSC dat in een hectische aanval een voet tegen de bal weet te krijgen in onze zestienmeter en Chiem kansloos laat 3-2.
  Nog geen minuut later is het weer OSC dat de bal enigszins gelukkig voor de voeten krijgt en de bal weet binnen te schuiven 4-2. Een fikse dreun voor SCM die het vandaag, mede door de vele geblesseerden maar ook zeker door te veel jongens die hun niveau niet haalden, niet leek te hebben.
  Uiteraard geven onze jongens niet op en mag Loek in de 74 e minuut een vrije trap nemen die hij gestopt ziet worden door de keeper. Twee minuten later wordt de bal ingegooid naar Owen die Bjorn de bal in de loop weet mee te geven in de zestien en weet te scoren 4-3. Gaan we dan toch nog terugkomen deze middag? In de 81 e minuut weet Owen zich te ontdoen van zijn tegenstander maar
  zijn fraaie curvetrap scheert net langs de kruising van het OSC-doel. In de 89 e minuut is Sam weg richting de keeper van OSC maar deze weet de inzet van Sam te stoppen.
  Tja en dan weet je wanneer je de gelijkmaker probeert te forceren er ruimte wordt weggegeven. OSC
  wist dat nog tot tweemaal toe goed uit te spelen naar 6-3.
  Een aardige zeperd dus vandaag voor onze jongens die Germania dichterbij zagen komen na hun
  overwinning bij Angeren met 1-2.
  Op zich helemaal geen schande om een keer tegen de lamp te lopen tijdens een prima start van deze competitie. Het is prima te verklaren doordat we verzwakt waren met alle geblesseerden en te veel jongens vandaag hun niveau niet haalden. That’s life!
  Hopelijk zullen er komende week weer jongens aansluiten bij de training en heeft Willie weer wat te kiezen als we Roda Winssen ontvangen komende zondag. Aftrap om 14.30 uur op sportpark de Hove.
  We zien jullie graag weer om onze jongens aan te moedigen!