• Op naar een rookvrije generatie en rookvrij sportpark

  18 jan 2024
 • Rookvrije generatie ……..

  Tijdens de “Doe-Dag” op zaterdag 13 januari 2024 zijn op diverse plaatsen op
  Sportpark De Hove borden opgehangen met de onderstaande tekst.

  ROOKVRIJ

  OP WEG NAAR EEN ROOKVRIJE GENERATIE

   

  Deze actie staat natuurlijk niet op zich. Steeds meer plaatsen in Nederland worden rookvrij. Een wereld waarin kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt steeds dichterbij. In samenwerking met NOC*NSF en de Rookvrije Generatie hebben de KNVB en de KNKV als doel gesteld dat in 2025 alle sportverenigingen (nagenoeg) rookvrij zijn, ook in de buitenruimtes. Concreet betekent dit dat er op ons sportpark, tijdens trainingen en voetbalwedstrijden van de jeugd tot 18 jaar, nergens meer gerookt mag worden.

  In een rookvrije omgeving komen kinderen immers niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo worden de kinderen niet alleen beschermd, maar wordt er ook voor gezorgd dat zij rookvrij opgroeien. Deze maatregelen kunnen al een groot verschil maken. Om deze reden zijn bijvoorbeeld in de gemeente Berg en Dal al sinds 2020 alle schoolterreinen rookvrij.
  Dit is een eerste stap om de sportaccommodates helemaal rookvrij te maken. Wij willen iedereen vriendelijk doch dringend verzoeken om gehoor te geven aan dit initiatief.

  Bij voorbaat dank voor jullie medewerking!
  Besturen SC Millingen &  DKV Odio