Voetbalboek 100 jaar voetbal in Millingen aan de Rijn

Het nieuws zoemt al een beetje rond: er is een boek in de maak over de mooie voetbalsport die wij in ons dorp al bijna honderd jaar beoefenen.

Geen “spoorboekje” vol uitslagen en standen, dat je na een poosje verveeld weglegt. Nee: een boek over mensen die voetbal spelen en vooral over wat zij daarbij beleven. Het leuke is dat jullie dat zelf mogen vertellen! Want al staat het boek onder redactie van pater Willem Spann, de schrijvers en schrijfsters zijn wij met zijn allen! Iedere persoonlijke kijk op jou als voetballer/ster of als iemand die er nauw bij betrokken is (wát je rol in/bij de club ook is/was!) is welkom.

Wat kun je doen? Ten eerste: materiaal aandragen. Er is door oorlog, watersnood en brand heel veel archief verloren gegaan. Dus: heb je nog zo’n mooie oude foto over Concordia, MVV of de eerste jaren van SC Millingen, geef die dan (te leen!) af aan de redactie, die “kantoor houdt” in de
bestuurskamer van SC Millingen. Spaar je krantenverslagen, laat ze zien.

Ten tweede kun je inzender van tekst zijn. Wil je een eigen mening, gevoel of kijk op de zaak kwijt, laat het horen. Je kunt alles inleveren bij de bestuurskamer in een envelop of tas maar zet er duidelijk op: BOEK, dhr. W. Spann. Digitaal aanleveren kan ook, door een mail te sturen naar: 
Mail adres 100 jaar voetbal Millingen

Ten derde: handel nú! De geplande verschijning van “ons” boek is midden 2018. En, omdat voetbal niet alléén, maar toch óók competitie is, gaan we een beloning geven aan de inzending die het best scoort in snelheid, originele aanpak en leuke inhoud. Aan het werk dus!

Pater Willem Spann

 
 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn