Berichtgeving bestuur SC Millingen: Update KNVB

Beste leden,

Allereerst hopen wij dat het goed gaat met jullie familie, vrienden, partners, kinderen en met jullie zelf. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste dat nu telt.

Er lijkt niets te veel gezegd als we constateren dat we – met elkaar – in een situatie zitten die zijn weerga niet kent. Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten t/m 6 april stil te leggen. 
SC Millingen en de KNVB staan achter dit besluit en begrijpen tegelijkertijd dat dit grote impact heeft op alle leden van de verenigingen.

Ook voor de KNVB is het een uitdagende periode met op dit moment nog veel onzekerheden, onder meer over het verdere verloop van de competities. Ondanks deze onzekerheid wordt er op dit moment hard gewerkt aan het uitwerken van diverse scenario’s, waarbij de KNVB uiteraard afhankelijk zal blijven van de omstandigheden. 

Graag informeren wij jullie namens de KNVB over het volgende:

Competitie veldvoetbal (amateurvoetbal)
-Hoewel er nog veel onduidelijk is staat het vast dat het uitspelen van alle competities een uitdaging gaat zijn. De KNVB realiseert zich dat de komende tijd ook veel inzet zal gaan vragen van clubs. Samen met de KNVB doen we dan ook een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s.
Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wacht de KNVB vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.

-Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden.

-Het uitgangspunt van de KNVB is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/’21.

-Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat de KNVB hierbij zal handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is.

Tot zover de informatie van de KNVB. 

Wij zullen jullie de komende tijd regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 


Als er vragen zijn dan kunnen die gemaild worden naar secretaris@scmillingen.nl

             

Namens het bestuur van SC Millingen

 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn