• KNVB Informatie over actuele pasfoto op digitale spelerspas

  15 okt 2023
 • Beste lezer(s) van dit bericht,

  Recent is tijdens een overleg met de scheidsrechters + trainers / leiders van de jeugd- en seniorenteams gesproken over de digitale spelerspas in het algemeen en de noodzaak voor een actuele pasfoto in het bijzonder. Tijdens dit overleg is afgesproken dat er contact met de KNVB zal worden opgenomen om duidelijkheid te krijgen omtrent de officiele regels en de mogelijkheid tot het (zelf) aanpassen van de pasfoto.  

  Onderstaande informatie is daarvan het resultaat:  

  Een speler kan zijn / haar profiel in de voetbal.nl op afgeschermd zetten. De foto en de naam van de speler zijn dan niet zichtbaar voor derden. Wel is dit altijd inzichtelijk voor de scheidsrechter in de wedstrijdzaken app.

   Achter de volgende link vind je meer informatie / regels over de pasfoto en het uploaden hiervan: Pasfoto toevoegen | KNVB

  (www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelen-dagelijkse-praktijk)

   De verplichting van een pasfoto is er vanaf de JO13 en ouder. In principe moet iedereen vanaf de JO13 een correcte pasfoto geĆ¼pload hebben staan. Bij geen foto of geen correcte foto, kan de scheidsrechter de betreffende speler vragen om zich te legitimeren. Als de speler dit niet kan, dan mag de scheidsrechter besluiten om de speler uit te sluiten van deelname aan de wedstrijd.

  Spelers vanaf 16 jaar en ouder of de ouders / verzorgers van de spelers, kunnen een pasfoto uploaden via de voetbal.nl app. Via sportlink hebben de verenigingen zelf ook de mogelijkheid om een pasfoto toe te voegen voor haar leden.

  Omdat wij vinden dat dit bij iedereen bekend moet zijn delen wij deze informatie ook via de Social Mediakanalen van SC Millingen!

  Met vriendelijke groet,

  Henri Janssen

  Bestuurslid Fairplay & Arbitrage