• HAVO 1- SC MILLINGEN 1 uitslag 1-3

  24 mrt 2024
 • SCM blijft koploper na overwinning op Havo

  1-3

   

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Loek Heijmink, Tieme van Eck, Jip Otten (Joey Wijnhoven), Aaron Heijmen, Loek Huisman, Tim Gesthuizen en Sam vd Velden (C)

   

  Vandaag de uitwedstrijd in Haalderen tegen het Havo van trainer Tonny Scholten. Trainers Willie en Richard konden weer beschikken over Tim Gesthuizen maar moesten wel met Joey op de bank beginnen omdat hij niet fit genoeg was voor de basis.  De geblesseerde spelers Tim en Bram net als de geschorste Owen ontbraken.

  Om 14.00 floot scheidsrechter Janssen af in een winderig Haalderen waar geregeld ook de nodige regen uit de lucht kwam vallen. We zagen direct een gretig Havo dat graag de lange bal naar voren hanteert richting hun spits Barten. Het eerste gevaar was er dan ook in de 1e minuut door Havo met een schot vanaf de zestien dat door Chiem gepakt kon worden.

  Onze jongens wisten goed onder de druk uit te spelen en zo zagen we in de 4e minuut een lage bal van Robin richting de opgekomen Tieme gaan die de bal voor het Havo doel wist te krijgen. Helaas kreeg Tim zijn voet er niet goed tegenaan. Een minuut later lukt het alsnog als Tieme wederom over rechts opkomt en door Sam wordt bediend om vervolgens met een fraaie voorzet Tim in staat weet te stellen de bal binnen te koppen 0-1.

  Na deze prettige start voor de blauw zwarten kabbelt het spel op en neer en zijn er niet echt gevaarlijke kansen. Totdat Chiem in de 18e minuut met zijn uittrap Loek Huisman weet te bereiken die alleen richting de keeper kan maar de bal net niet onder controle krijgt. In dezelfde minuut weet Jip van zo’n 25 meter richting het doel van Havo te vuren maar het schot mist richting en beland in de ballenvanger.

  In de 23e minuut geeft Tijn een lange bal vooruit die verkeerd wordt ingeschat door de Havo doelman maar tot opluchting van de doelman gaat de bal naast het doel. Twee minuten later is het billenknijpen als een vrije trap van Havo aanleiding is voor een scrimmage voor het doel van Chiem maar tot ons geluk weet een verdediger de bal onschadelijk te maken voor de Havo aanvallers. In de 36e minuut komt uit een aanval over links de bal voor het doel maar weet Tim gehinderd door 2 verdedigers de bal niet goed te raken net buiten het 5 meter gebied.

  De wind die stevig blies zorgde ervoor dat het opruimen door de Havo verdediging flink bemoeilijkt werd en zo waren onze jongens net voor rust de druk aardig aan het opvoeren richting het Havo doel. Met name Sam wist de bal geregeld goed voor het doel te krijgen in deze fase waarbij het een aantal corners betrof. Op slag van rust mag Tijn ingooien en komt de bal via Tim bij Jip die Sam weet weg te sturen om vervolgens een perfecte voorzet af te leveren vanaf rechts bij Loek Huisman die hem bij de 2e paal kon binnenschieten 0-2.

  In de 2e helft komt Havo nog nadrukkelijker opzetten als zij de wind meehebben en staat SCM aardig onder druk. Onze laatste linie weet ook vandaag adequaat om te gaan met de voorwaartse drang van de tegenstander. Acht minuten na rust komt Tieme op over rechts en wordt zijn voorzet zowaar een doelpoging als deze met hulp van de wind op de lat van het Havo doel beland waarna deze door Loek Huisman nog kan worden opgepakt en zijn schot net voorlangs gaat.

  In de 56e minuut is Tieme de pineut als hij een Havo aanval onschadelijk probeert te maken en daarbij de speler haakt in onze zestien. De penalty wordt benut en zo komt Havo terug tot 1-2. Onze jongens lijken te beseffen dat ze tegengas moeten geven in deze fase om Havo niet het gevoel te geven dat er meer inzit voor ze. Vijf minuten later komt Sam op en ziet zijn voorzet net over het doel worden gekopt door Tim. Een minuut later loopt de keeper van Havo te prutsen en kan Jip hem de bal ontfutselen en afleggen aan Tim die zijn poging gered ziet worden tot corner.

  Dan grijpt Willie 20 minuten voor tijd in en brengt hij Joey die ongeveer 15 à 20 minuten aan zou moeten kunnen vandaag. Meteen geeft dit meer rust op het middenveld en heeft SCM meer balbezit nu Joey als aanspeelpunt de lijnen weer kan uitzetten. In de 87e minuut komt de bal over links via een ingooi bij Tim die Loek Huisman bereikt en via en kaats met Sam de weg richting het Havo doel vindt. Loek weet vervolgens Joey te vinden op rand zestien die zichzelf vrijspeelt en de bevrijdende 1-3 weet te scoren.

  De wedstrijd was nu definitief gelopen en Sam die nog alleen op de keeper af kon zag de bal net van de voet springen en Loek Huisman die zijn volley zag overgaan zorgden voor de laatste wapenfeiten deze middag.

  Een verdiende overwinning van onze jongens op het team van Paletti die nog wel ondanks de laatste plaats na vandaag een feestje bouwden in het clubhuis van Havo tijdens Super Sunday. En waarom ook niet!

  Volgende week gaan onze jongens paaseitjes zoeken en is er geen wedstrijd maar op ZATERDAG 6 APRIL wacht ons dan de thuiswedstrijd tegen SC Angeren. De aftrap op sportpark de Hove is om 18.30 uur. Na afloop DJ Boelie in het clubhuis! Tot dan en alvast vrolijk Pasen komend weekend!