• Germania 1- SC Millingen 1 uitslag 3-1

  10 dec 2023
 • Gehavend SC Millingen verliest topper tegen Germania :  3-1
   
  Opstelling: Chiem Haukes; Tijn Grintjes, Rick Wolsing, Frenk Huisman, Loek Heijmink; Aaron Heijmen, Tieme van Eck, Joey Wijnhoven; Sam van der Velden, Owen Schenning, Loek Huisman.
   
  Na de knappe 3-0 overwinning tegen Roda’28 vorige week in Millingen, stond vandaag de topper tegen Germania uit Groesbeek op het programma. Trainer Willie Willems kon niet beschikken over Robin vd Hoeven (hamstringklachten), Menno Houkes (schorsing), Tim Gesthuizen (gebroken neus) en Bram Slotboom (kruisband).
  Door de afwezigheid van deze spelers werd er vandaag een beroep gedaan op Rick Wolsing (3e elftal), hij vormde vandaag het defensieve blok met Frenk Huisman.
  Om 14.00 blies scheidsrechter Hofman, onder toeziend oog van vele Millingse supporters, voor de aftrap op Sportpark Noord. Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd waardoor er de eerste minuten weinig te doen was voor de beide goals. Totdat een schot van een Germania speler door Chiem gekeerd kon worden, maar hij kon een corner niet voorkomen. De corner werd uiteindelijk knap bij de eerste paal binnen gekopt door Germania: 1-0
  Millingen moest in de achtervolging, het voetbalde goed mee, maar de échte kansen bleven uit. Een schot van Sam, vanaf een meter of 20, belandde een paar meter naast de goal. Ook Germania kreeg geen grote kansen, maar had wel meer dreiging. Een te korte terugspeelbal van Tijn belandde ternauwernood via Chiem en een Germania speler naast de goal. Hier kwam Millingen goed weg. Toch kon de ploeg van Willie Willems niet voorkomen dat we met een 2-0 tussenstand zouden gaan rusten: Millingen speelde in eerste instantie knap onder de druk van Germania vandaan, maar uiteindelijk verloor Aaron de bal op het middenveld. Sven Klaassen werd de diepte ingestuurd en schoot de bal in de rechterbenedenhoek: 2-0.
  Na de rust moest Millingen meer van zich laten zien om de 2-0 achterstand weg te poetsen. Toch werd het vrij snel na rust 3-0: Via het been van de scheidsrechter kwam de bal bij Tieme van Eck, die de bal uiteindelijk verloor. Een Germania speler nam de bal over op het middenveld en zette zijn collega 1 op 1 met Chiem Haukes, hij faalde niet en schoot de bal tegen het net: 3-0.
  Na de 3-0 begon Millingen meer van zich te laten zien en kreeg het ook kansen. Owen omspeelde de keeper, maar kwam net niet goed uit om af te drukken en ook Loek Huisman wist de bal niet op doel te krijgen. Even later kreeg Sam van der Velden, na een mooie aanval, de bal voor zijn voeten, zijn schot spatte uiteen op de lat. 15 minuten voor tijd werd Owen gevloerd in het strafschopgebied, de scheidsrechter wees direct naar de stip. Joey miste in eerste instantie de penalty, maar deze mocht overgenomen worden door de scheidsrechter aangezien de keeper van Germania te vroeg van zijn lijn bewoog. Joey wist wel raad met deze 2e kans en schoot de bal vervolgens prima in de rechterbenedenhoek: 3-1.
  Er was nog een klein beetje hoop bij de Millingse supporters, aangezien Millingen in deze fase van de wedstrijd de nodige kansen kreeg. Ook Germania kreeg nog een aantal kansen doordat Millingen steeds meer ruimte moest weggeven. Maar na de 3-1 lukte het Millingen niet meer om kansen bij elkaar te spelen en wist Germania de wedstrijd zakelijk uit te spelen. De club uit Groesbeek kreeg nog een penalty na een handsbal van Tijn Grintjes in de 16. Deze penalty werd gekeerd door Chiem waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 3-1.
  Helaas lukte het onze mannen niet om het Germania écht moeilijk te maken deze middag. Toch mogen de jongens terugkijken op een uitstekende 1e seizoenshelft, waarin we uiteindelijk als nummer 2 de winter in gaan.
  Wij danken alle meegereisde supporters en zien jullie graag na de winter terug op zondag 14 januari tijdens de nieuwjaarsinstuif vanaf 13.00 uur en op 21 januari, dan spelen we thuis tegen v.v. Ewijk om 14:30 uur.
   
  Fijne Kerstdagen en een voorspoedig, gezond en sportief 2024.
   
  Tot volgend jaar!
   
   
   
   
  BeantwoordenDoorsturen