• FC Kunde 1 - SC Millingen 1 uitslag 3-4

  11 mrt 2024
 • SCM rekent af met het Kundesyndroom en krijgt het maximale

  3-4

  Opstelling: Teun Bach(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Loek Heijmink, Tieme van Eck, Joey Wijnhoven (Jip Otten), Aaron Heijmen, Loek Huisman, Owen Schenning en Sam vd Velden (C)

  Vandaag de altijd lastige wedstrijd bij FC Kunde op het sportveld van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Trainers Willie en Richard moesten het vandaag doen zonder de lang geblesseerden Tim en Bram, Rik (hamstring), Tim Gesthuizen (enkel) en de geschorste Chiem. Wel was Sam weer van de partij om de aanval te versterken.

  Om 14.30 floot scheidsrechter de Graaf, die overigens een prima wedstrijd kende, af voor de aftrap. Na wat aftasten kwam de eerste serieuze aanval van de blauw zwarten in de 6e minuut toen Sam met een mooie steekpass Owen richting het doel van Kunde wegstuurde. Owen had zijn vizier nog niet scherp genoeg en stuitte op de keeper. Vijf minuten later weet Owen de zestien binnen te dringen maar zijn schot kwam in het zijnet.

  Een minuut later is het billenknijpen voor de meegereisde supporters als Kunde de bal weet vrij te spelen en de voorzet gelukkig langs alles en iedereen gaat voor het doel van Teun langs. In de 20e minuut wordt een voorzet van Kunde door Robin met het hoofd tot terugspeel bal aan Teun verwerkt maar de bal gaat rakelings langs de paal over de achterlijn. Onze jongens spelen met vlagen goed combinatievoetbal in de 1e helft maar Kunde hanteert veelvuldig de lange bal waar met name onze backs de handen vol aan hebben.

  In de 22e minuut krijgt SCM een corner die door Loek Huisman perfect voor het doel bij Sam komt maar deze kopt de bal net over. Zes minuten later levert de opgekomen Tieme een perfecte voorzet vanaf links die door Owen in de korte hoek wordt binnen geknikt 0-1. De voorwaartse druk van Kunde blijft en dan ontstaat er in 40e minuut een scrimmage voor het doel van Teun die uiteindelijk door Kunde wordt binnen getikt 1-1.

  Op slag van rust komt SCM toch weer op voorsprong als Sam de bal bij Joey brengt en deze met een werkelijk schitterend lobje de keeper van Kunde verschalkt 1-2. Ook dwong Owen met een rake volley de keeper nog tot laatste redding voor de thee die de bal tot corner kon verwerken. Ruststand 1-2

  In de kantine op sportpark Gymnasion waren de meegereisde supporters tevreden maar ook zag men een zeer opportunistisch Kunde zoals al vaker op hun eigen veld en wist men dat het nog lang niet gelopen zou zijn.

  Na de thee is het even wakker worden aan de SCM zijde en dat maakt het makkelijk vooruit voetballen voor Kunde op zoek naar de 2-2. Toch zijn het onze jongens die de voorsprong uitbouwen als Loek Heijmink opkomt en Owen weet te bereiken die de bal weer kaatst met Loek om vervolgens de bal bij Joey te brengen die zijn tegenstander uitkapt en zich vrijspeelt voor een prachtige krulbal richting de linkerhoek van het Kunde doel die de keeper kansloos laat 1-3.

  Maar zoals gezegd blijft de voorwaartse druk van Kunde groot en wordt met name het middenveld, waarbij het gemis van Frenk merkbaar was, overlopen en komt alles aan op onze laatste linie die onder aanvoering van een wederom sterk spelende Menno en goed keeperswerk van Teun voorlopig stand houdt.

  In de 60e minuut weet de linksback van Kunde met een goede crosspass de spits van Kunde te bereiken die de zestien binnendringt en Teun kansloos laat 2-3. Onze jongens komen er sporadisch nog uit maar het is vooral Kunde dat maar gas blijft geven en voor iedere cm strijdt op het veld op zoek naar de gelijkmaker. In de 73e minuut gebeurt dan ook waar de supporters voor vreesden en wist de aanvoerder van Kunde met een schot van 20 meter via de binnenkant paal de gelijkmaker te scoren 3-3.

  En zoals vaker bij Kunde weten de blauw zwarten altijd moeilijk om te gaan met het beweeglijke en energieke spel van de studenten. Dit lijkt onze jongens te ontregelen klaarblijkelijk en noemen we voor het gemak het Kundesyndroom. Kunde blijft gevaarlijk en wil meer uit dit duel. Dan ziet scheidsrechter de Graaf een handsbal en legt hij de bal op de stip. Owen die het wel aandurft gaat achter de bal staan en weet deze onhoudbaar in de rechterhoek snoeihard binnen te schieten 3-4. En zo gebeurde het toch dat onze jongens de drie punten kregen vandaag waar Kunde recht had op een punt maar daar is niemand in het blauw zwarte kamp rouwig om.

  Hopelijk kunnen we na dit resultaat in de toekomst beter opboksen tegen de studenten en hebben we afgerekend met dit syndroom.

  Komende zondag de thuiswedstrijd tegen FC Jeugd op sportpark de Hove om 14.30 uur. Hopelijk zien we jullie dan weer!