• FC JEUGD 1- SC MILLINGEN 1 uitslag 1-2

  30 okt 2023
 • SCM 1 koploper na lastige pot bij FC Jeugd 1-2

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Loek Heijmink, Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Frenk Huisman (C), Aaron Heijmen, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Owen Schenning, Sam van der Velden (Tim van Duin)

  Na een weekendje rust mocht SCM vandaag helemaal naar Ede voor een ontmoeting met FC Jeugd.
  De degradant uit de 3 e klasse deelt sportpark Hoekelumse Eng met Victoria en Fortissimo. Na enige vertraging door een fikse wegomleiding was iedereen op tijd aanwezig voor de warming-up. Willie moest het vandaag zonder een geblesseerde Tim Gesthuizen (rugklachten) en Bram doen.
  Om 14.30 uur floot scheidsrechter Meggie Rutten voor de aftrap op sportpark Hoekelumse Eng en ging het balletje rollen. De eerste voorwaartse drang kwam van onze kant met o.a. een mooie actie van Owen wat tot een 1 e inzet van de doelman van FC Jeugd leidde met een schotje van net buiten de zestien. Onze jongens voelden zich thuis op de mat van kunstgras en de bal circuleerde in rap tempo. We leken na zo’n 5 minuten steeds meer grip op FC Jeugd te krijgen.
  Dan volgt een volgend wapenfeitje in de 8 e minuut als Frenk en Joey de bal op het middenveld ontfutselen en de bal richting Loek Huisman brengen die hem weer bij de mee opgekomen Joey krijgt in de zestien. Helaas kon Joey de bal niet voldoende controleren.
  Dan begint het te regenen in Ede en gaan de parapluutjes de lucht in. Op het compacte veld van FC Jeugd kreeg Sam helaas weer last van de hamstring maar nu in het andere been. Tim van Duin was zijn vervanger in de 18 e minuut en mocht zich weer bewijzen als invaller zoals hij dat prima deed tegen Rood Wit.
  De wedstrijd kabbelt voort en de strijd speelt zich af tussen de beide zestienmeter gebieden. FC Jeugd blijkt een stug verdedigend en compact spelend team te zijn dat weinig ruimte laat om lekker te combineren. In de 25 e minuut is er aanval over rechts via Joey, Owen en Tim van Duin die de bal bij Loek Huisman weet te krijgen. Loek wordt vervolgens onderuitgehaald wat een vrije trap net buiten de zestien oplevert. De door Loek genomen vrije trap mist kracht en richting waardoor de keeper
  hem kon verwerken. Ruststand 0-0
  Tijdens de thee waren de meegereisde supporters het erover eens dat we na een goed begin toch wat concentratie, scherpte en gedrevenheid konden gebruiken na de rust. Telkens was er wel weer iemand die het even net niet had tijdens de combinaties of tijdens een duel met FC Jeugd. Dat moest veranderen de 2 e helft anders kon het nog wel eens een middag om snel te vergeten worden.
  En ja hoor het zullen ongetwijfeld ook de woorden van Willie en Richard geweest zijn want direct na de hervatting zagen we een veel feller en actiever SCM. Al snel kwam de bal via een kluts bij Joey voor de voeten in de zestien maar zijn schot was houdbaar voor de keeper.
  In de 47 e minuut wordt Owen aangespeeld op rand zestien en weet weg te draaien van zijn tegenstander om tot een goede voorzet te komen die vervolgens verwerkt werd tot corner. Dan in de 49 e minuut opnieuw een aanval over o.a. Loek Huisman en Joey die de bal voorzet op Tieme maar diens kopbal mist kracht.

  Maar SCM laat zich van de goede kant zien en er hangt wat in de lucht zo lijkt het. In de 52 e minuut krijgt Joey een vrije trap mee na een tackle op hem. Vanuit de vrije trap wordt Joey aangespeeld die richting de zestien van FC Jeugd weet te dribbelen en dan vanaf zo’n 18 meter de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek weet te jagen 0-1. Een schitterde uithaal van Joey!
  Amper een minuut later weet Owen met een steekpass Aaron te bereiken in de zestien maar een
  verdediger weet de bal tot corner te glijden. De corner leverde niks op. FC Jeugd was allerminst van
  plan zich neer te leggen bij deze achterstand na een intense hervatting van SCM kant en deed er ook
  een schep op. In de 55 e minuut komen zij door over rechts en weet Chiem het schot te keren met zijn voet.
  In de 56 e minuut krijgt Tim wat gelukkig de bal mee via een verdediger en kan hij richting zestien van FC Jeugd opkomen. De voorzet komt in 1 e instantie niet goed aan maar komt dan uiteindelijk toch voor de voeten van Joey in de zestien. Zijn schot wordt verwerkt door de keeper met wat hulp van de lat. In de 59 e minuut weet Aaron een steekpass richting Owen te spelen maar deze staat helaas in buitenspelpositie.
  FC Jeugd deed nog steeds goed mee en leek het vooral van de spelhervattingen te moeten hebben daar zij een paar zeer goed trappende spelers hebben. In de 63 e minuut moet Chiem serieus strekken om een vrije trap van zo’n 25 meter uit zijn doel te houden. De corner die daaruit volgde en het schot leverden niks meer op voor FC Jeugd. Maar we waren gewaarschuwd.
  In de 70 e minuut weet een aanvaller van FC Jeugd de bal te controleren in onze zestien en lijkt hij wat te dollen om vervolgens uit een praktisch onmogelijke hoek de bal erg knap langs Chiem binnen te schieten 1-1. Dat was even een tegenvaller en op dat moment ook wel tegen de verhoudingen in.
  Onze jongens moesten hier even een minuut of tien van bijkomen om in de 79 e minuut via een schitterende aanval toe te slaan. Via Owen kwam de bal bij Loek Huisman die Joey perfect wist aan te spelen in de zestien om vervolgens geplaatst in de rechterbenedenhoek binnen te schieten 1-2.
  Dan in de 84 e minuut is FC Jeugd nog dreigend uit een corner en moet Chiem zich andermaal weer helemaal strekken om de poging onschadelijk te maken. In de 86 e krijgt Joey de bal voor zijn voeten en ziet de doelman van FC Jeugd die aardig meevoetbalde ver voor zijn doel staan. De streep van Joey vanaf net over de middenlijn wordt nog net tot corner verwerkt door de keeper.
  De verdediging van SCM met Menno, Robin, Loek Heijmink en Tieme volharden de laatste minuten in het tegenhouden van FC Jeugd en geven niks meer weg. Het laatste wapenfeit is van Loek Huisman die vanaf links de keeper op een te verwerken schot trakteerde. Eindstand 1-2. Wederom een lekkere overwinning van onze mannen waar hard voor gewerkt moest worden.
  Omdat Germania niet in actie kwam en Angeren verrassend wist te verliezen bij Rood Wit staat SCM bovenaan met 13 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van +12. Wat een heerlijk begin van deze competitie. Ook de tegenstander van volgende week Havo wist te winnen thuis van FC Kunde met 3-2. Het team van Havo dat getraind wordt door oefenmeester Tonnie Scholten uit Millingen aan de Rijn belooft een serieuze uitdaging te worden voor onze jongens. Als we mee willen blijven doen bovenin dan moeten we ook die wedstrijd naar onze hand zetten. We hopen weer op jullie steun volgende week!
  Voor wie komt wacht er naast een leuke pot voetbal ook nog muziek van DJ Michel Vink en stumkes
  bij de borrel.