• EWIJK 1- SC MILLINGEN UITSLAG 3-3

  25 mei 2024
 • Kampioen SCM blijft ook in de 13e opeenvolgende wedstrijd ongeslagen tegen Ewijk

  3-3

   

  Opstelling: Teun Bach(GK), Menno Houkes (Stijn van Steen), Tijn Grintjes (Robin vd Hoeven), Loek Heijmink, Tieme van Eck, Joey Wijnhoven (Bram Slotboom), Jip Otten (Pelle Kuster), Tim Gesthuizen (Sam vd Velden), Loek Huisman, Owen Schenning en Rik Grintjes

   

  Na het behaalde kampioenschap afgelopen donderdag tegen Germania en de daaropvolgende feestjes moest er nog een laatste wedstrijd worden afgewerkt tegen Ewijk. Er werd voor deze gelegenheid een partybus van Leenders ingehuurd zodat het team de feestelijke stemming kon vasthouden voor de latere gebeurtenissen op deze dag.

  Op 18 februari kwamen onze jongens nog onnodig tot een gelijkspel op de Hove (1-1) en dus wisten we dat Ewijk het ons moeilijk zou kunnen maken zoals ze dit seizoen al vaker deden tegen de hoogvliegers.

  Trainers Willie en Richard konden over de volledige groep beschikken op Tim van Duin na en zelfs Bram Slotboom nam plaats op de bank. De jongens die we dit seizoen geregeld op de bank zagen kregen vandaag alle tijd om te spelen. Alle bewondering en waardering voor deze jongens dat ze dit hebben opgebracht in het belang van het team en de club.

  Om 14.00 werd er op aangeven van scheidsrechter Mulder afgetrapt op sportpark de Blatenplak. Er was zoals vaker meer publiek uit Millingen dan van de thuisploeg en die zagen onze jongens na 7 minuten al op voorsprong komen. Via Joey werd Owen ingespeeld in de zestien die het overzicht bewaarde en de bal wist af te leggen op de vrijstaande Rik. De bal werd keurig door Rik binnengeschoten 0-1.

  Ewijk die het vooral van de lange bal moest hebben wist geregeld hun voorwaartsen te bereiken en dreigend te zijn. Teun die vandaag in het doel stond wist deze voorlopig schoon te houden. Dan komt een afvallende bal bij Jip voor de voeten op randje zestien. Zijn inzet kon nog van de doellijn gehaald worden door een verdediger van Ewijk.

  In de 22e minuut is het Ewijk die de score gelijktrekt als zij over links opkomen en de bal voor ons doel weten te krijgen. In 1e instantie weet Teun de bal te pareren met een goede redding maar in 2e instantie krijgt Ewijk de bal toch binnen 1-1.

  Onze jongens zijn ietwat nonchalant vandaag en er wordt geregeld slordig balverlies geleden. Ewijk krijgt hierdoor steeds meer de overhand en weet de druk op te voeren richting het doel van Teun. In de 45e minuut weet Teun door goed uitkomen zijn doel voldoende te verkleinen en voorkomt hun 2-1. Twee minuten later een scrimmage voor ons doel maar wederom loopt het goed af. Helaas houden we het toch niet droog als in de blessuretijd van de 1e helft via een aanval over rechts bij de 2e paal de bal binnengetikt kan worden door de spits van Ewijk 2-1 ruststand. De spits die behalve de bal ook het metaal raakte zou geblesseerd uitvallen door deze actie.

  Na de thee weet in de 55e minuut Owen via een aanval over links de bal bij Joey te krijgen maar mist zijn schot scherpte. Uit de doeltrap van Ewijk uit deze situatie maakte de achterhoede een kapitale blunder en wist Loek Heijmink optimaal te profiteren door ze de bal afhandig te maken en deze binnen te tikken 2-2.

  In de 67e minuut komen we goed weg als Teun onder de bal doorgaat maar de inzet van Ewijk op de paal beland. In de 72e minuut volgt er een kans voor de blauw zwarten als Joey de bal richting Owen voorgeeft maar die kan er net niet goed bij waardoor zijn kopbal naast het doel komt.

  In de 75e minuut zien we een schot van de mee opgekomen Tieme net voor het doel langsgaan. Ook Ewijk blijft gevaarlijk de lange bal hanteren met hun kopsterke voorhoede. In de 83e minuut weet Teun een aanval van Ewijk over rechts onschadelijk te maken door de bal in het zijnet te krijgen. Drie minuten later weet Owen de bal de onderscheppen en zijn we weg richting het doel van Ewijk. De bal komt uiteindelijk via Sam over links voor de goal bij Joey. Zijn 1e inzet smoort nog in de verdediging maar de 2e inzet is alsnog raak 2-3.

  Helaas zou na nonchalant balverlies op het middenveld Ewijk toch nog op gelijke hoogte komen. Met een mooie aanval over wat schijven werd Teun kansloos verslagen met een geplaatste schuiver 3-3.

  In de laatste minuten mocht Bram onder luid applaus nog meespelen en zo zijn afscheid vieren want na de zomer zal hij in SCM 4 te bewonderen zijn.

  En zo kwam er een einde aan het sportieve deel van seizoen 2023-2024. En wat voor een seizoen hebben wij mogen beleven met z’n allen. In drie jaar tijd hebben wij onder leiding van Willie en Richard de spelers en het team zien groeien tot waar ze nu gekomen zijn…….KAMPIOEN VAN DE 4E KLASSE D!!!! En dat met allemaal jongens uit ons eigen dorp. Wat een topprestatie van deze groep en hun begeleiding.

  Volgend seizoen zullen Francois en Harald aan het roer staan als onze jongens het in de 3e klasse mogen laten zien. Wij wensen hun alvast veel succes toe!

  Wij bedanken Willie en Richard en verzorger Alex voor hun enorme inzet de afgelopen 3 seizoenen en zullen nog geregeld aan dit succes terugdenken met veel trots. Heren bedankt en Willie veel succes op de Stekkenberg maar dat komt vast goed!

  Na de wedstrijd hebben wij nog een rit met de platte kar gemaakt en werden we zeer warm onthaald bij het oude gemeentehuis. Speciale dank aan Pim Tijssen die de kar heeft gereden van Driessen Appendages, aan Alex ten Westeneind die de huldiging op het bordes mogelijk maakte en ons met mooie woorden toesprak, en zeer speciale dank aan alle supporters, familie en vrienden die ons hebben opgewacht bij het gemeentehuis en ons gesteund hebben het afgelopen seizoen!! Tot ergens in augustus weer!

  Oja……..EN NOOIT MEER NAAR GROESBEEK 😉