• DIOSA1- SC MILLINGEN 1 eindstand 1-1

17 apr 2023
  • Op een frisse zaterdag avond troffen de twee clubs elkaar in het pittoreske Balgoij. De wedstrijd ging vlot van start en Millingen was beter, voetbalde beter maar scoorde niet. Frenk Huisman liet een vrije trap hard tegen de lat ploffen en moest daarna uitvallen met zo te zien een hamstring blessure. De doelman van DIOSA redde nog  een keer goed. Maar goed verder geen hoogtepunten in de eerste helft. Rust 0-0 tot verbazing van de vele Millingse supporters.

Na de pauze waarin Jip Otten de plaats innam van Frenk pakte Millingen het energiek aan. Na een mooie combinatie was dezelfde Jip Otten het eindstation en scoorde zeer beheers de 0-1. Iedereen blij…. Maar langzaam hoopten de vrije trappen zich op en vallende spelers ook. Fysiek DIOSA begon hoop te krijgen omdat Millingen de genadeslag niet toebracht. En naarmate het richting het einde liep was het hele elftal achter te vinden om een gelijkmaker te voorkomen. Eerst scoorde DIOSA met de hand van God en deze scheidsrechter zag het wel en trakteerde de DIOSA speler op geel. Steeds meer lukrake trappen kwamen voor het doel en je weet als je zelf niet scoort dan valt de bal een keer goed voor de tegenstander. Werkelijk  het was soms gênant om te zien hoe het hele elftal af en toe verdedigde in plaats van de tegenstander terug te dringen en vast te zetten. En dan te scoren maar niets van dat. Uiteindelijk viel vlak voor het einde de 1-1 uit een onoverzichtelijke situatie en het bier vloog uit de bekers. Weggegooid geld dus. Tja deze wedstrijd had allang beslist moeten zijn, zoveel beter waren we maar toch verloren we 2 punten.

Volgende week spelen we weer uit bij OSC in Oosterhout en de aanvang is om 14.15 uur.