• DDV'23 1 - SC MILLINGEN 1 UITSLAG 4-2

  21 sep 2023
 • SCM 1 uit de beker na verlies in derby bij DDV’23 1

  4-2

  Opstelling: Chiem Haukes (GK), Robin v.d. Hoeven (Tim van Duin), Tijn Grintjes, Loek Heijmink, Tieme van Eck, Frenk Huisman (C), Aaron Heijmen, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Tim Gesthuizen en Sam v.d. Velden

  Na 2 prima uitslagen en met 6 punten op zak tegen Brakkenstein en Alverna wachtte ons vandaag het weerzien met trainer Martin de Winkel en zijn DDV’23 op sportpark de Kemkes in Ooij. Trainer Willie Willems kon niet beschikken over Bram en Owen i.v.m. blessures maar wel weer over Sam en Robin die terug waren van vakantie.
  Na de aftrap om 14.30 uur door scheidsrechter Kok zagen we onze jongens prima spelen en werd er zorgvuldig gecombineerd. In de 3 e minuut kon Loek Huisman over links dreigend opkomen en was er het eerste gevaar voor het doel van DDV’23. De tactiek van Martin was al snel duidelijk. DDV’23 liet zich inzakken en speelde compact om vervolgens met lange ballen richting de vleugels hun
  voorwaartsen te bedienen. En deze jongens kunnen ook echt wel wat met de bal. In de 10 e minuut komt DDV’23 gevaarlijk door maar scoort het tot grote opluchting vanuit buitenspelpositie.
  SCM houdt nog steeds het beste van het spel en dat leidde tot de nodige dreiging voor het doel van DDV’23. In de 20 e minuut is er een overtreding op Loek Huisman op een mooie positie maar mislukt de voorzet en vindt geen medespeler. Even later kan Sam venijnig uithalen vanaf 20 meter maar weet de doelman van DDV’23 deze prima te verwerken tot corner. Vervolgens mist de voorzet van Sam op een haar het voorhoofd van Tim Gesthuizen en ziet SCM weer een kans voorbijgaan.
  Dan in de 33 e minuut wordt Loek Huisman bediend en kapt hij zichzelf vrij richting de zestien om vervolgens met een schot in de verre hoek de keeper te verrassen. Het schot was niet helemaal zoals bedoeld maar had voldoende kracht om de keeper van DDV’23 te verschalken. De redding was niet voldoende en de bal hobbelde via de keeper in het doel van DDV’23 0-1.
  Het spel ging nog steeds op en neer maar DDV’23 kwam steeds meer en ook gevaarlijker in de buurt van Chiem z’n doel. In de 41 e minuut komt er een voorzet vanaf links die keurig bij de 2de paal wordt binnengekopt 1-1.
  Oei dat was even een tegenvaller na een sterke 1 e helft van SCM tot dat moment. En dan gaat het in de laatste 10 minuten van de 1 e helft ineens helemaal mis voor SCM. Door naïef en slordig uitverdedigen kan DDV’23 in de 46 e minuut via een penalty scoren en doet dat feilloos 2-1. Dan 2 minuten later wordt via een steekpass de spits bereikt en die laat Chiem wederom kansloos 3-1.
  SCM gaat verslagen richting de kleedkamer en zal zich moeten herpakken om deze tegenslag te boven te komen in de 2 e helft. Om de wedstrijd in leven te houden moet er direct een aansluitgoal vallen want anders weet je dat DDV’23 het met hun effectieve voorhoede makkelijk zal uitspelen.
  Nou die snelle goal kwam er nadat Joey vanuit een door hem opgezette aanval via Sam de bal wist binnen te koppen 3-2.

  Vanaf dat moment werd de wedstrijd wat intenser en werd er steviger gespeeld. Onze jongens wilden graag maar konden niet gevaarlijk worden doordat DDV’23 prima weerstand kon bieden. Het werd een aardige slijtageslag met de nodige blessures, pijntjes en krampjes.
  DDV’23 kwam uiteindelijk met 10 man te staan na 2x geel. SCM wist hier geen voordeel uit te halen en ging 1 op1 spelen voor extra druk naar voren. Dit alles mocht niet baten en in de 95 e minuut wist de ingevallen spits van DDV’23 ook nog het doel te treffen na een sterke actie vanaf rechts 4-2 en eindstand.
  Een terechte eindstand en overwinning voor DDV’23 die deze middag liet zien dat het over een dodelijk effectieve aanval beschikt die niet veel kansen nodig heeft. Ten opzichte van de twee ontmoetingen vorig seizoen in de competitie was deze wedstrijd van beide kanten een betere en leken de jongens minder onder hoogspanning te staan. Het was een leuke pot om naar te kijken deze
  keer met voldoende spanning. Ook complimenten aan de supporters voor het getoonde gedrag en het feit dat men zich gehouden heeft aan het verbod op vuurwerk.
  SCM kan tevreden terugkijken op de oefenperiode want zo moeten we de bekerwedstrijden en de Berg en Dal cup toch zien. Natuurlijk hadden onze jongens graag van DDV’23 gewonnen maar dan hadden we het niet in 10 minuten tijd voor rust weg moeten gooien.
  Laten we vooral positief blijven en kijken naar het goede spel wat de jongens hebben laten zien de afgelopen weken. Komende zondag reizen we voor de 1 e wedstrijd van de competitie naar Afferden en trappen we om 14.30 uur af tegen Victoria’25.
  Wij hopen jullie te zien!