• CO2-reductie en sportverenigingen – Ja, het kan

  7 mei 2024
 • In een wereld waar grondstoffen kostbaar zijn, is duurzaamheid geen optie meer maar een noodzakelijkheid. Binnen de sponsorgroep van DKV Odio en SC Millingen zijn we gaan brainstormen over de bijdrage die de verenigingen kunnen leveren aan duurzaamheid. We zijn tot de conclusie gekomen dat er bij de aanschaf van reclameborden een mogelijkheid lag. Vanuit die gedachte zijn we ons gaan informeren bij het BOUWGROEN-concept van de Bouwcenter organisatie, zie website: www.bouwcenter.nl/bouwgroen.

  Kernwoorden waar Bouwgroen zich onder andere op richt zijn:
  - Hergebruik (ReUse)
  - Levensduurverlenging
  - Losmaakbaarheid
  - Bio-based bouwmaterialen

  Samen met onze vraag over hergebruik zijn we door Bouwgroen in contact gekomen met het Trespa Second Life-concept van Trespa.

  Trespa Second Life draait om hergebruik en het verlengen van de levenscyclus van de producten van Trespa. Ieder Trespa-product heeft een lange levensduur, maar de reis hoeft niet te stoppen na het eerste gebruik. Actief zet Trespa stappen om onze producten een tweede leven te geven. Gebruik voor reclameborden is een mooie optie voor die tweede kans.

  Ontdek meer over het CO2-verhaal van Trespa op de website: www.trespa.com/sustainability.

  Levensverlenging betekent in dit geval dat we als sportvereniging besparen op de uitstoot van de productie van ‘nieuw’.

  Inmiddels zijn de panelen die we hebben aangeschaft op maat gezaagd in de timmerfabriek van onze hoofdsponsor, aannemingsbedrijf Spann-Eerden uit Millingen aan de Rijn, website: www.spann-eerden.nl, die samen met AH van den Hatert, ook uit Millingen aan de Rijn (website: www.ahvandenhatert.nl), al jarenlang onze hoofdsponsors voor beide verenigingen zijn.

  Aannemingsbedrijf Spann-Eerden is een betrouwbare partner in de bouw. Met een hecht team van gedreven vakmensen en ervaren bouwpartners kunt u terecht bij Spann-Eerden voor bouwen, verbouwen, renoveren, restaureren en onderhouden van uw project. In de timmerfabriek in Millingen aan de Rijn zijn de vakmensen van Spann-Eerden dagelijks aan het werk om de meest kwalitatief hoogwaardige houten producten te leveren voor diverse bouwprojecten van Spann-Eerden, maar ook voor derden.

  Bent u ook op zoek naar groene alternatieven voor uw sportvereniging? Informeer eens bij uw lokale Bouwcenter-vestiging, www.bouwcenter.nl, voor de adresgegevens.