• Blauw Wit 1 - SC Millingen 1 uitslag 0-3

  26 feb 2024
 • SC Millingen pakt een goede overwinning op Blauw Wit

  0-3

   

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Tijn Grintjes, Menno Houkes (Skip Huisman), Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Joey Wijnhoven (Jip Otten), Aaron Heijmen, Frenk Huisman (C), Rik Grintjes (Loek Huisman), Tim Gesthuizen en Loek Heijmink

   

  Vandaag stond de wedstrijd tegen Blauw Wit op het programma. Thuis werd nog nipt gewonnen met 3-2 en toen hadden we moeite zat met ze. Vandaag zwaaide trainer Richard de scepter bij afwezigheid van Willie door ziekte. Hij moest dat doen zonder Bram en Tim (langdurig geblesseerd), Sam (vakantie) en Owen (hamstring). Met wat puzzelen kwam Loek Heijmink op linksbuiten en nam Tim de spitsenrol op zich vandaag. Joey was weer terug van zijn schorsing en zo begonnen we om 14.00 uur aan de wedstrijd na het fluitsignaal van scheidsrechter Kok.

  Het eerste gevaar kwam na 4 minuten van Blauw Wit toen ze de bal net naast het doel van Chiem kopten. In de 8e minuut wist Joey de bal bij Rik te brengen en ging diens voorzet kort voor het doel langs zonder tussenkomst van een speler.

  Blauw Wit probeerde in deze fase het tempo te bepalen door goed combinatievoetbal. Onze jongens waren in deze fase nog slordig in met name de eindpass. Na een kwartier kon Blauw Wit door een foute pass met 3 man oprukken richting het doel van Chiem maar het schot mist richting tot opluchting van SCM. Twee minuten later kwam er na wat Blauw zwarte schijven een voorzet bij Tim in de zestien maar de kopbal miste richting.

  In de 23e minuut mag Joey een vrije trap nemen op zo’n 20 meter. Op werkelijk schitterende wijze ramde hij de bal via onderkant lat onhoudbaar binnen 0-1. Vijf minuten later werd Loek weggestuurd door Rik en kon hij de zestien binnendringen. De lichte aanraking van de Blauw Wit verdediger die Loek deed vallen was te weinig voor een penalty. Een minuut later is het Blauw Wit die gevaarlijk kan worden met een schot wat net langs het doel over de achterlijn verdwijnt via een Millings been. Uit de corner krijgt Blauw Wit nog een schotkans maar de volley wordt weggekopt in het doelgebied.

  In de 33e minuut krijgen onze jongens wat meer lucht als Joey na een sterke balverovering op eigen helft Tim richting het doel van Blauw Wit weet weg te sturen. Tim weet de bal keurig binnen te schieten 0-2. Blauw Wit geeft zich nog niet gewonnen en komt in de 36e minuut weer in kansrijke positie wanneer hun speler richting Chiem de zestien weet binnen te dringen. Chiem, die vandaag een hele goede pot keepte, maakte zich goed breed en liet de speler van Blauw Wit geen kans.

  Door een foute pass krijgt Blauw Wit nog een enorme kans op de aansluitgoal net voor rust maar de bal gaat net langs de paal over de achterlijn. Dan krijgt Rik een duw in de rug en mag Joey nog een keer achter de bal gaan staan op min of meer dezelfde plek als waar de 0-1 uit voorkwam. Deze keer echter mistte de bal richting en stond de ruststand op 0-2.

  Onze jongens stonden verdienstelijk voor tijdens de thee maar we moeten toegeven dat Blauw Wit hier wel veel invloed op heeft gehad. Het had gezien de kansen die Blauw Wit om zeep hielp maar zo heel anders kunnen zijn.

  In het 2e deel na de thee zien we Blauw Wit er uiteraard voor gaan maar weten onze jongens deze fase goed door te komen. Een schot van Blauw Wit gaat in de 58e minuut net voorlangs en zo kwamen we goed weg. Blauw Wit probeerde wel maar onze jongens gaven geen krimp en zo kwam er steeds meer frustratie binnen hun team. In de 61e minuut kreeg een speler van Blauw Wit zijn 2e gele kaart voor commentaar op de leiding en stonden zij nog maar met 10 man op het veld.

  SCM was de rest van de wedstrijd oppermachtig en kwam nog tot vele aanvallen. De aanvallende impulsen gingen nog een tandje hoger toen Loek Huisman (nog steeds niet fit genoeg om in de basis te starten) erin kwam voor Rik. Het is dan ook een voorzet van Loek Huisman die Joey bereikt en die geen moment aarzelt door de bal binnen te werken 0-3.

  Deze inzet was tevens de laatste voor Joey die met een hopelijk lichte hamstringblessure het veld moest verlaten voor Jip Otten. Net voor het einde van de wedstrijd waren wij getuigen van een zeer bijzonder moment toen Skip Huisman nog even zijn debuut mocht maken en voor Menno werd ingebracht. Skip leek zelfs nog te gaan scoren toen hij koud binnen was maar helaas zo mooi werd het niet.

  Een bijzonder moment voor de familie Huisman omdat de drie broers (broski’s) Frenk, Loek en Skip voor het eerst samen in ons 1e elftal speelden en misschien ook wel voor het laatst. De oudste (Frenk) en jongste (Skip) van het gezin vertrekken immers binnenkort richting Spanje voor een avontuur onder de zon en beginnen hun eigen Café genaamd “Die Twee”.

  Complimenten aan onze jongens die ondanks het ontbreken van een aantal basiskrachten weer 3 hele goede punten wisten te pakken door als team een hechte eenheid te vormen!

  Zondag 3 maart a.s. wacht ons het duel met Rood Wit thuis. We trappen om 14.30 uur af op sportpark de Hove en hopen weer op jullie steun!